Darija, Korana & Daria

 

Darija Grbaš, Korana Gjalski Filipović i Daria Markić. Zajedničko im je da su sve tri 1986. godište. Zajedničko im je i to što se igrom slučaja sve znaju od prije: Korana i Daria 1997. zajedno su se igrale Spice Girls na Lošinju, a Korana je prošle godine bila model za nakit Darije Grbaš. Sve je povezano, no ono što ih čini i te kako dostojnima ove zajedničke reportaže na našim stranicama, jest to što sve žive od svoje kreativnosti, sve tri su svoj hobi pretvorile u posao. Medicinarka, modna dizajnerica i ekonomistica, u ovom svijetu punom osrednjosti, mlakih ambicija i sirovih ideala odlučile su reći „Dosta!“. Uzele su stvar u svoje ruke te dokazale da i umjetnost donosi kruh na stol. One su lijepe, one su mlade, talentirane, originalne, kreativne i vješte. Upoznajte ovaj trojac i njihov rad koji ćete zasigurno zapamtiti i zacijelo poželjeti nabaviti ponešto od toga…

Daria Markić:
Umjetnica čarobnih knjiga

Nakon osam godina rada u prodaji, računovodstvu i grafičkom dizajnu, Daria Markić odlučila je pokrenuti vlastiti obrt, izradu personaliziranih unikatnih knjiga za djecu i odrasle, prigodno nazvane Magical Book Lab. Kako je oduvijek najviše težila kreativi, poduzetništvo je bio logičan sljedeći korak:
– Spektar interesa mi je zaista širok te me niti jedno radno mjesto nije zadovoljilo, uvijek sam težila nečemu višem – govori nam Daria pokazujući neke od svojih zadnjih uradaka:
– Uvijek mi je nedostajalo slobode za obavljanje poslova na način koji sam smatrala najbržim i najefikasnijim te sam se sredinom prošle godine odvažila krenuti na put u nepoznato iliti na korak u poduzetništvo.

Nedavno je pobijedila na natjecanju „Poduzetnički sprint“ gdje je sa svojim timom suradnika uz novčanu nagradu osvojila i šest mjeseci korištenja poslovnog prostora i mentoriranja u Tehnološkom parku Zagreb. Ono što njezinim foto knjigama daje posebnu čar, uz naravno citate i fotografije naručitelja, je reljefni 3D tisak na koricama. Papiri u unutrašnjosti pažljivo su birani, vodootporni su i perivi što je vrlo zgodna činjenica uzimajući u obzir da će knjige proći kroz mnoge ruke. Darijine knjige zapravo su zbirke uspomena koje će kupac sasvim sigurno pokazivati na zabavama, rođendanima i uskršnjim ručkovima, ali bez straha da prolivena čaša vina uništi to malo remek-djelo. 3D korice se pak potpuno personaliziraju po željama kupca, a osim teksta tu su i fotografije te, po želji, apliciranje prvih bebinih otisaka dlana i stopala.

Prve Darijine knjige bile su specijalizirane kao dječje radosnice, ali zbog sve većeg broja upita, počela je izrađivati knjige svih tematika – tu su djevojačke večeri, knjige zaljubljenih parova, vjenčanja, čak i knjige o kućnim ljubimcima. Stil se tijekom izrade prilagođava pojedincu, unose se fotografije, citati, posvete i poruke, kao i mjesta za pisanje poruka ili kućica za poljubac, a osim toga fotografije i video materijale koje očitavate preko QR koda možete, prema želji, unositi i sami. Riječ je o novoj web stranici modernog dizajna gdje se na pregled nude dvije knjige na listanje i samostalan unos fotografija. Radi se o knjigama „Radosnica“ i „Moje jasličke priče“ koje prate prve dane života vašeg djeteta. Prije samog procesa izrade knjiga, Daria pregledava materijale za izradu i definira željeni dizajn s kupcem te zatim kreće u izradu, prilikom koje je u stalnom kontaktu s naručiteljem kako bi sve bilo baš onako kako je i zamislio.
Rezultat je knjiga koja će baš svakoga osvojiti…

Ostatak teksta portažite u tiskanom izdanju…

Tekst: Nika Ostoić
Fotografije: Violeta Juras & Vesna Mrvelj

Ostavi komentar