Kreativka glamuroznog sjaja

 

Snježana Schillinger, ex Mehun, domaća poduzetnica, iskusna event i PR menadžerica te vlasnica modnog brenda Duchess, tijekom godina okušala se i dokazala u nizu uzbudljivih poslovnih projekata

Živi svaki dan kao da ti je posljednji, pa kad jednom taj dan dođe, nećeš imati za čime žaliti! – jedan je od životnih postulata ove svestrane, odvažne i uvijek vedre poduzetnice. Njezina energija i poslovna kreativnost nepresušne su, a sposobnost da svaki slobodan trenutak oplemeni dozom zabave i glamura gotovo zarazna. Bez ustručavanja će priznati kako uvijek nastoji izvući maksimum iz onoga što život nudi jer shvatila je već odavno – imamo samo jedan.Ona je Snježana Schillinger (52), ex Mehun, domaća poduzetnica, iskusna event i PR menadžerica te vlasnica modnog brenda Duchess.
– Biti zahvalan na svemu što imaš, ne zavidjeti drugima i ne žaliti za nedostižnim. Ispričati se pravovremeno svima koje nehotice povrijediš i izljubiti one koje voliš. Plesati neopterećeno ako ti se pleše, pjevati ako ti se pjeva i ne zaboraviti uživati u zalasku sunca, najljepšoj predstavi na svijetu! To je moja životna filozofija – reći će bez uvijanja. Tijekom godina okušala se i dokazala u nizu uzbudljivih poslovnih projekata, ostvarila brojna poznanstva i stekla vrijedna iskustva. Čini se da za nju nema neosvojivog teritorija, sve dotle dok je izazovno i dinamično.

– Moj poslovni put započeo je u marketingu Radija 101 i to mi je bila važna životna škola. Kada jednom usvojiš vještinu prodaje, nije više presudno što konkretno prodaješ jer uvijek ćeš imati hrabrosti krenuti u nove izazove. I nikada se nećeš bojati gladi, što je ključno za duševni mir. Moći ćeš si priuštiti da se jedno jutro probudiš i kažeš – neću više raditi posao koji radim. Eto, to je istinska sloboda i bogatstvo.
Upravo takvu odluku donijela je, dobro pamti, jednom prilikom i ona sama, napustivši unosan posao u distribuciji Elite kozmetike i kozmetičkih proizvoda.

– Uvozila sam ju doslovno „na šlepere“, ali počelo me umarati i dosadilo mi je. Potom sam se upustila u organizaciju Hrvatskog modnog Oskara, jedinog pravog glamuroznog modno-glazbenog showa koji je pet godina išao u izravnom prijenosu na HRT-u. I to usprkos i u inat svim mogućim napadima i preprekama određenih modnih stilista, koji su, doduše, s vremenom nestali sa scene. Potom sam punih šest godina držala lokal „Posh bar“, koji je tada, a ima tome 15 godina, održavao cabaret večeri u kojima su između ostalog nastupale balerine iz zagrebačkog HNK s kostimima iz Las Vegasa! Ma, bilo je tu još niz projekata, neće mi vaš urednik dati toliko prostora – smije se Snježana.
Kad smo već kod urednika ovog našeg časopisa, Mihovila Švigira, otkrili smo kako je svojedobno upravo nju angažirao za organizaciju u to doba senzacionalnih promocija Jet-seta.

– Istina, baš me nedavno podsjetio da smo devedesetih punih deset godina surađivali. I bez pretjerivanja, svaki put bio je to događaj sezone. Znam, jer se vječito širila panika među uzvanicima jesu li dobili pozivnicu. U igri su uvijek bile neke top lokacije, uz samu kremu društvenog i javnog života, poznate osobe, ugledne odvjetnike, liječnike. Ostala mi je kao najljepša u sjećanju promocija u dvorcu Bežanec, na otvorenom, uz nastup mislim Nine Badrić. Netko je tada preporučio da angažiramo i Anu Rucner, tada još djevojčicu, ali nisu ju dobro pripremili pa je na nastup došla u trapericama. Ja sam napravila paniku jer ne može takva na binu, pogotovo jer smo u sklopu programa organizirali i reviju glamuroznih haljina Linea Exclusive. Ana se izbezumila i umalo rasplakala, pa sam joj objasnila kako funkcionira showbizz i posudila joj haljinu s revije da u njoj nastupi. Od tada smo prijateljice! – prisjeća se. A da je itekako talentirana svaki event pretvoriti u spektakl, najbolje dokazuju veličanstvene Duchess modne revije koje Snježana običava upriličiti na uvijek originalnim lokacijama i s nezaboravno osmišljenim popratnim programom. Primjerice, prošlog ljeta reviju je postavila na zidine šesto godine stare tvrđave Fortica u Karlobagu, gradiću koji je obilježio njezino djetinjstvo i u kojem je s obitelji provodila duga i živopisna ljeta. Aktualnu pak kolekciju jesen/zima 2023./2024. predstavila je u Porsche centru Zagreb, gdje je brojne poznate goste dočekala prava rock ‘n’ roll revija. Snježana i kreator Antun Tin Brišar koji zajednički stoje iza Duchessa, predstavili su tom prigodom novu bogatu kolekciju od čak pedesetak modela, prepunu tamno crvenih tonova, sjajnih pliševa, kožnih suknji i haljina.

– Glavne karakteristike našeg brenda vrhunski su materijali koje kupujemo u Italiji te zanimljivi krojevi koji slave žensku figuru, a nosivi su u svakoj životnoj dobi. Unikatne večernje haljine dijelom šivamo ručno i u njima se svaka žena osjeća baš kao „duchess“ (u prijevodu – vojvotkinja, op.a.) – govori Snježana te dodaje kako osobno preferira njihove haljine na preklop jer su udobne i nosive u svakoj prilici.
– Duchess je moj omiljeni dnevni i večernji outfit. Ja živim to što radim bez fige u džepu! – dodaje. Aktivna je na društvenim mrežama gdje sa svojim brojnim pratiteljima rado dijeli crtice iz privatnog života i živopisne svakodnevice, razglednice s putovanja i modne kombinacije.

Piše: Sonja Staničić
Fotografije: Tomislav Marić

Ostatak teksta potražite u tiskanom izdanju!

Ostavi komentar