OSTALA IZDANJA

PLAYBOY

Od 1. ožujka 2011. tvrtka M 14 postala je izdavač Playboya za Hrvatsku. Čuveni svjetski magazin odnosno njegova centrala u SAD-u, odlučila je, nakon raskida ugovora s EPH-om, svoje povjerenje ukazati nama. Playboy Hrvatska izlazi svakog prvog u mjesecu, tiska se u nakladi od 11.000 primjeraka i uvjerljivo je najprodavaniji muški lifestyle magazin u našoj zemlji. Uz već legendarne rubrike kao što su Veliki intervju, 20 pitanja ili Djevojka mjeseca (a koje su standard u svim svjetskim franšizama), hrvatsko izdanje Playboya na svojih 138 stranica donosi pregršt tekstova za urbane muškarce: od gadgeta, glazbe, cigara, filmova, knjiga, vina i gastro doživljaja, pa sve do sporta, mode i muške njege. Čitalačka publika Playboya i te kako je zahtjevna, pa stoga i izbor i obrada tema zahtijevaju vrlo delikatan pristup. Strip, karikature, ilustracije…, sve jednostavno mora biti na vrhunskoj razini, pa je stvaranje svakog novog izdanja Playboya vrlo zahtjevan i ozbiljan zadatak. No, to je ujedno i novi, još kako veliki izazov za našu produkcijsku kuću s kojim smo se odvažno “uhvatili u klinč”.

naslovniceplayboy

OLIMP

“Olimp” je službeni časopis Hrvatskog olimpijskog odbora koji je od 2010. godine u produkciji naše izdavačke kuće. Na 68 stranica “Olimp” pristupa športu i tjelesnoj kulturi na krajnje ozbiljan i edukativan način o čemu najbolje govore stalne rubrike kao što su: “Nastanak modernog športa”, “Znanost i šport”, “športska terminologija”, “žene i šport”, “Djeca i šport”, “Olimpijske legende”… U sklopu časopisa pronaći ćete i poseban prilog na dvanaest stranica nazvan “Povijest hrvatskog športa”. Tko su čitatelji “Olimpa”? To su svi članovi Skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora i mnogi drugi dužnosnici i športa, a časopis se distribuira i u knjižnice osnovnih i srednjih škola širom Hrvatske. Svaki tekst u “Olimpu” ima i svoj sažetak na engleskom jeziku, pa se šalje i olimpijskim odborima širom svijeta, kao i Međunarodnom olimpijskom odboru. Sve brojeve Olimpa u PDF formatu pogledajte ovdje.

naslovniceolimp

DINERS CLUB MAGAZIN

Naša suradnja s “Diners Clubom Adriatic” datira iz 1994. godine. Tad je izašao prvi broj Magazina ove ugledne kartičarske kuće koji je postao i te kako cijenjena tiskovina. Uz novosti i zanimljivosti za članove ove kartice, nagradnog “Rewards” programa i drugih korisnih savjeta za sve one koji imaju “Diners” karticu, magazin na svojih šezdesetak stranica nudi i raznovrsne teme sa svih područja života. Od kulture odijevanja i stanovanja pa sve do gastronomske i enološke kulture. Magazin se tiska u više od 100 000 primjeraka i distribuira se poštom na adrese članova tri puta godišnje (proljetno-uskršnji broj, ljetni broj i božićno-zimski broj). M14 za uređivanje ovog visokotiražnog izdanja dobio je pregršt pohvala sa svih strana, a Diners Club Adriatic kao nakladnik, pohvale za Magazin prima i od drugih “Dinersovih” franšiza sa svih strana svijeta.

naslovnicediners

ATP CROATIA OPEN

Teniski turnir u Umagu godinama je već najznačajnija športska priredba u Hrvatskoj, a održava se još od 1990 godine. Najbolji svjetski igrači na zemljanim podlogama nastupali su u centru “Stella Maris”; nabrojimo samo neke – Kuerten, Muster, Rios, Moya, Mantilla, Norman, Corretja, Đoković a tu su igrali i Ivanišević, Prpić, Ljubičić, Korda, Medvedev, Ullihrach i još čitav niz dobro poznatih imena iz teniskog svijeta. Obaveza priređivača svakog svjetskog turnira je i izdati poseban katalog-vodič koji sadrži mnoštvo podataka o turniru – od onih o državi i gradu domaćinu, pripovijesti o svim sudionicima turnira, pa do zanimljivosti iz svijeta tenisa i pregršt statističkih podataka. M14 kao izdavač, počevši od turnira 1993. godine izdaje tu publikaciju na stotinjak stranica, pa se može reći da smo i mi sastavni dio tog velikog natjecanja u Umagu. Štoviše, katalog odnosno službeni vodič za teniski turnir u Umagu “Croatia Open” u tri je navrata proglašen za TOP 10 najboljih na svijetu! Velika je to pohvala, tim više kada se zna da se svake godine, na svih pet kontinenata, odigra gotovo stotinjak ATP turnira od kojih su mnogi s kudikamo bogatiji nagradnim fondom, pa prema tome i organizacijskim i financijskim mogućnostima. Katalog za umaški turnir 1997., 1999. i 2006. kompletno u izradi naše izdavačke kuće, trolist je izdanja koja su primila priznanja iz središnjice ATP toura.

naslovniceatp

MAGAZIN ZRAČNE LUKE ZAGREB

Po uzoru na ostale svjetske zrakoplovne luke, i zagrebački je aerodrom Pleso krajem 1998. godine odlučio izdavati svoj časopis. U početku nešto skromnijeg opsega, a sada već na stotinjak stranica na kojima, uz najnovije vijesti iz zračne luke Zagreb, možete pročitati i novosti iz svijeta zrakoplovstva, pripovijesti iz zrakoplovne prošlosti, ali i teme iz najšireg područja – od kulture pa do športa. Časopis je tiskan u hrvatsko-engleskoj verziji, pa je to i prilika za goste naše zemlje odnosno glavnoga grada da saznaju nešto više o nama. Putnici do Magazina koji izlazi kvartalno mogu doći besplatno na više punktova u pristanišnoj zgradi, a kompletnu izradu tog svog izdanja Zračna luka Zagreb povjerila je tvrtki M 14.

naslovnicezracnaluka