Zimske kreacije Ane Grgić

Šarmantni zagrebački Le Bistro hotela Esplanade dolaskom hladnih dana osvježio je ponudu novim à la carte jelovnikom.

Inspirirana francuskom kuhinjom, domaćim recepturama i raspoloživim lokalnim namirnicama, chef Ana Grgić (na slici) stvorila je niz kreativnih i osebujnih jela privlačnih oku i nepcu. Pored bezvremenskih klasika, poput tatarskog bifteka i legendarnih Esplanade štrukli, zima u Le Bistrou donosi pravu rapsodiju okusa na svakom tanjuru. Uz probranu selekciju vina i šampanjaca, ostakljeni Le Bistro ove zime postaje idealan ambijent za opuštanje u dobrom društvu i uživanje u zavodljivim gurmanskim delicijama.

            

Selekcija privlačnih predjela predstavlja spoj jedinstvenih okusa, zanimljivih tekstura i boja obogaćenih sezonskim namirnicama poput poriluka, gljiva, buče i tartufa. Novi jelovnik Le Bistroa u izboru glavnih jela nudi profinjene i kreativne okuse mesa i svježe ribe obogaćene sezonskim povrćem, finim začinima i zanimljivim dodacima. File škarpine ovaj put dolazi u privlačnoj kombinaciji s umakom od sušene rajčice i začinskog bilja, a poslužuje se s finom pečenom palentom sa špinatom i pecorino sirom poznatom po specifičnom okusu. Dimljeni file romba s crnim češnjakom, pinjolima i slatkom kremom od mrkve oduševljava teksturom i okusima, dok kompozicija s lignjama uz bademaste kalamata masline, marinirani komorač i umak od rakova predstavlja pravu mediteransku poslasticu.

Nadahnuta slatkim sezonskim aromama i nadolazećim blagdanima, Ana Grgić kreirala je božanstvene slastice koje savršeno zaokružuju ovu zimsku gurmansku priču. Ljubitelji francuskog slastičarstva uživat će tako u savršeno hrskavom crème brûléeu s cimetom i jabukama.

Osim à la carte ponude ovaj ambijent francuskog šika svakodnevno poziva goste na uživanje u finom raskošnom doručku, vrhunskoj kavi i dnevnoj selekciji primamljivih kolača.

            

Ostavi komentar