Vina obitelji Bocelli

 

Jedan od najvećih svjetskih glazbenika i pjevača današnjice, Talijan Andrea Bocelli, 10. ožujka održava koncert u zagrebačkoj Areni. U jeku priprema za glazbeni spektakl godine, stručnjaci Vinologa i podrum Bocelli 1831, u vlasništvu istoimene obitelji, dogovorili su distribuciju njihovih glasovitih vina.

Obitelj Bocelli još je od davne 1831. godine prožeta vinom i vinovom lozom. Ta nesebična i iskrena strast prema vinovoj lozi i vinu članova te obitelji održala je, očuvala i označila ovu višestoljetnu povezanost.

Neprekinuta linija strasti i iskrene ljubavi prema vinu i vinovoj lozi osjeća se i danas s neizmijenjenim nabojem u Bocellijevim vinima, a preslikava se i osjeća u odnosu Andree prema životu općenito.

 

Ljubav i strast prema vinima koju njeguje danas Andrea Bocelli naslijedio je od svojega oca koji je, pak, njihovu obiteljsku vinariju uzdigao na razinu izvan tadašnjih lokalnih okvira. Nakon smrti oca, podrum i vinograde naslijedili su Andrea i njegov mlađi brat Alberto te njihovi sinovi. Ljubav i strast Andree i njegovu životnu prožetost vinima simbolički oslikava jedna njegova nedavna izjava: „Kada opisuješ vino, ne možeš izbjeći romantične riječi jer je samo vino esencija romantike“.

Danas vina iz Bocellijeva podruma vinski znalci i ljubitelji vina diljem svijeta smatraju najboljim među talijanskim vinima. Andrea Bocelli je vlastiti entuzijazam i iskrenu strast prema vinima odlučio profesionalizam i prepustiti „Vinologu“, koji će se zasigurno i te kako dobro brinuti o njegovim vinima u Hrvatskoj i njezinu okružju.

Visoki profesionalni standardi, emocije i znanje o vinu, činjenice su koje već više godina krase tvrtku „Vinolog“. Dijamant u njihovoj kruni svakako su vina Andree Bocellija, ujedno i dokaz njihova ispravna puta i višegodišnjeg truda.

Ostavi komentar