U povodu Međunarodnog dana kave, predstavljena Franck Crema


Ekskluzivnom degustacijom Franck je u kavani Johann Franck predstavio svoju novu kavu – Franck Cremu, tursku kavu koja se može pripremiti na jednostavan i brz način

 1. listopada 2015. u zagrebačkoj kavani Johann Franck, na radost brojnih kavoljubaca, Franck je priredo ekskluzivnu promociju svog novog proizvoda – Franck Creme, prave turske kave koja se može pripremati na klasičan način u džezvi, ali i na jednostavan i brz način prelijevanjem vrućom vodom. „Franck Crema je prava mljevena, turska kava koja je rezultat preferencija naših potrošača te globalnih trendova koji definiraju tržište kave. U njenom razvoju pratili smo trend praktičnosti koji sve više dobiva na važnosti uz mnogo nježniji i pitkiji profil odnosno aromu napitka. Tako ova kava osvaja jednostavnošću brze pripreme, uz puno bogatstvo okusa prave turske kave, a Međunarodni dan kave idealna je prilika da sve ljubitelje kave iznenadimo nečim posebnim kao što je Franck Crema”, rekao je Kristijan Gregorić, izvršni direktor marketinga i razvoja u Francku.

Antonija Mandić, Kristijan Gregorić i Vesna Mihatov

Posebnost ove nove Franckove kave iz linije Rituali jest što pruža pravi okus, miris i doživljaj turske kave, a priprema joj je jednostavna i brza, što omogućuje lako uživanje u kavi u situacijama kada klasična priprema u džezvi iz bilo kojeg razloga nije moguća. „Franck Cremu karakterizira bogata, kremasta pjena te svilenkasta tekstura koju čine note čokolade i kakaovca prirodno prisutne u probranim zrnima ove kave. Zbog posebnog načina mljevenja, može se pripremiti u jednoj minuti prelijevanjem vrućom vodom ili pak na klasičan način u džezvi“, istaknula je Vesna Mihatov, tehnolog razvoja za asortiman kave i napitaka na bazi kave u Francku.

Ova ekskluzivna promocija održana je povodom 1. listopada, prvog službenog Međunarodnog dana kave, novoproglašenog praznika namijenjenog svim ljubiteljima ovog ukusnog napitka. Naime, donedavno su zemlje svijeta slavile Dan kave na različite datume tijekom godine zbog čega je Međunarodna organizacija za kavu ove godine odlučila 1. listopada proglasiti jedinstvenim praznikom za sve ljubitelje kave, što su spremno prihvatile zemlje članice organizacije, među kojima je i Hrvatska, kao i udruženja te predstavnici industrije diljem svijeta.

Da bi se prvi službeni Međunarodni dan kave što dostojnije proslavio, u kavani Johann Franck su kavoljupcima pripremljena brojna iznenađenja. Gosti su tako mogli besplatno uživati u Franck Cremi, sve ostale vrste kave dobiti po promotivnoj cijeni od 8 kuna, dok su tijekom “happy houra” kavu mogli naručiti i kod nekih od brojnih poznatih kavoljubaca, poput Hrvoja Šalkovića i Ane Stunić, koji su zajedno s Franckovim profesionalnim baristima, pripremali i posluživali ovaj omiljeni napitak.

Hrvoje Šalković i Ana Stunić na predstavljanju Franck Creme

Franck Crema je dostupna u pakiranjima od 175 (17,99 kn), 250 (19,99 kn) i 375 grama (29,99 kn), a može se pripremiti kod kuće na klasičan način, u džezvi ili jednostavnije, prelijevanjem vrućom vodom. Crema će uskoro biti dostupna i u pojedinačnim pakiranjima od 9 grama, praktičnim za brzu pripremu i konzumaciju, pa će svi kavoljupci ovu novu, vrhunsku kavu moći uvijek imati pri ruci.

Međunarodni dan kave ima za cilj podizanje svijesti javnosti o važnosti osnaživanja i pružanja podrške malim uzgajivačima kave u primjeni održivih praksi koje im omogućuju povećanje prinosa, bolju kvalitetu usjeva, veću konkurentnost, učinkovitiji pristup tržištu te poboljšanje radnih i životnih uvjeta.

Kao vodeći proizvođač kave na hrvatskom tržištu, Franck djeluje u realizaciji ovih ciljeva kroz društvo International Coffee Partners čiji je punopravni član od 2014. godine. Franck tako aktivno sudjeluje u provedbi inovativnih razvojnih projekata s ciljem osnaživanja i pružanja podrške malim uzgajivačima kave.

Ana Stunic, Hrvoje Salkovic, Kristijan Gregoric i Vesna Mihatov
Ana Stunic, Hrvoje Salkovic, Kristijan Gregoric i Vesna Mihatov
Fotografije: Sanjin Strukić/PIXSELL

Ostavi komentar