Posljednji klasični Mercedes

 

Čelni ljudi Mercedesa u novu su avanturu krenuli uz izreku – „posljednji klasični model“. Kako god bilo, većina ljubitelja automobila odmah na prvu dignut će palac gore za novi dizajn E klase

Koji je model najzaslužniji za današnji renome Mercedesa? Obično se uvijek pokušava „politički korektno“ odgovoriti kako je svaki od modela bio djelić u puzzleu koja je u konačnici pridonio današnjem uspjehu trokrake zvijezde. Ovoga puta mi se nećemo baviti politikom i bit ćemo vrlo konkretni: najveći doprinos današnjem uspjehu njemačke marke dala je E klasa! Kako možemo nešto tako decidirano tvrditi? Jednostavno, sve do pojave C klase tijekom osamdesetih, upravo je E klasa bila sinonim za Mercedes, najkvalitetniji i najprodavaniji model kojim je kroz sve ove godine trokraka zvijezda stekla današnju reputaciju. Mercedes nije praznovjeran i zbog toga je dosadašnja E klasa nosila naziv W213. No, ako je bilo onih koji su možda ipak željeli preskočiti trinaesticu, eto sada su i dočekali taj trenutak. Odnedavno je u ponudi potpuno nova verzija koja, logično, nosi naziv W214. I svima savjetujemo da više ne čekaju neki novi sretni broj, jer je upravo ovaj model ona posljednja klasična limuzina iz Stuttgarta. To ne pišemo tek tako, već smo zapravo samo citirali čelne ljude Mercedesa koji su u novu avanturu krenuli upravo s tom izrekom – „posljednji klasični model“.

Dosta radikalno, ali i iskreno, a iza svega leži jednadžba s dvije nepoznanice koja je doprinijela ovom „teškom“ zaključku. Prvi je što potražnja za klasičnim limuzinama opada, a kada pada potražnja, pada i ponuda, a drugi je što su motori s klasičnim termičkim sagorijevanjem također vrsta u odumiranju, a nova E klasa i dalje koristi primarno tu tehnologiju u određenoj (manjoj ili većoj) kombinaciji sa strujom. Vanjska linija nove Mercedesove limuzine naslijedila je dobro poznate obiteljske komponente. Ima određenih poveznica s većom S klasom ili nešto manjom C klasom. Ukratko, napravljen je veliki iskorak u odnosu na dosadašnji model: cjelina djeluje kudikamo elegantnije i sigurni smo da će velika većina ljubitelja automobila, ali još važnije potencijalnih kupaca, odmah na prvu dignuti palac gore za novi dizajn.

Možemo samo spomenuti nekoliko detalja, počevši od osvijetljene prednje maske do elegantno dinamičnog dizajna stražnjeg kraja s fascinantnim detaljima osvjetljenja, te podijeljena stražnja svjetla koja zadivljuju svojom novom konturom. Novu E-klasu karakterizira treća generacija MBUX sučelja. Koristi naznake MB.OS sistema koji bi trebao postati standard od 2025. godine. Vozač i putnici imaju na raspolaganju pet kamera (tri infracrvene, selfie i Dashcam), kao i brojne praktične aplikacije. Tu su i dva vrhunska audio sustava koji vozilo pretvaraju u koncertnu dvoranu. Uz to, svjetla u unutrašnjosti mogu se prilagođavati odabranoj glazbi…

Na temelju ugrađene opreme, u Mercedesu su uvjereni kako je nova E-klasa trenutno najinteligentnije vozilo na cesti. Tome svakako u prilog idu i brojne komponente „umjetne inteligencije“ koja pomaže boljem korisničkom doživljaju. Bogati centralni dio može biti opremljen i Superscreenom, a s tri ekrana ispred vozača i suvozača imate osjećaj kao da se nalazite u nekoj ekskluzivnoj kino dvorani. Već smo naglasili kako su svi motori kombinacija termičkih i električnih motora. Ako smo krenuli s klasikom, u prvi plan ćemo staviti izvedbu E220d. Naravno, riječ je o dvolitrenom dizelašu koji je premijeru imao upravo u dosadašnjoj izvedbu E klase, a ovoga puta je potpomognut manjim elektromotorom i zajedno razvijaju 197 KS. Najveća brzina iznosi 238 km/h, dok ubrzanje do 100 km/h iznosi svega 7,6 sekunde uz prosječnu potrošnju od 4,8 l/100 km. Riječ je o vrhunskim performansama gdje se doslovno nema što dodati, ali niti oduzeti. Možemo tek navesti da je u ponudi i bazna benzinska izvedba naziva E200 koja, gledaj čuda, ima doslovno istu snagu kao i dizelaš, dakle 197 konjskih snaga.

Možda je ovo i odlična mogućnost da se usporede ove dvije vrste motora. Performanse su za dlaku na strani benzinca jer je za nijansu brži (240 km/h) i ima za 0,1 sekundi bolje ubrzanje. Međutim benzinci još uvijek više troše; kod E klase to je cca 1,5 l/100 km više u odnosu na dizelaša. Mercedes nudi i dvije hibridne izvedbe – E300e i E400e. Najveća brzina hibrida iznosi od 234 km/h do 250 km/h ovisno o verziji, uz ubrzanja od 6,5, pa do čak 5,3 sekundi. Zahvaljujući novoj tehnologiji hibridni modeli sposobni su prijeći i do 115 kilometara isključivo na elektropogon, i to razvijajući brzinu do 140 km/h. Kapacitet punjenja DC strujom iznosi do 55 kW, a baterije imaju kapacitet od 25,4 kWh. Nova E klasa u dizelskoj, kao i u slabijoj hibridnoj izvedbi, ima mogućnost i ugradnje pogona na sva četiri kotača, dok je inače on izveden na stražnju osovinu, onako klasično kao što se i prezentira čitav automobil. Ako bismo na kraju trebali ukratko opisati novu izvedbu E klase, rekli bismo samo: to je onaj pravi i istinski – „Das Mercedes“.

U ponudi i karavanska i All Terrain verzija
Mercedes je odmah prilikom predstavljana nove E klase kupcima ponudio tri karoserijske izvedbe. U prvom planu je klasična limuzinska verzija, koja je ujedno i uvjerljivo najtraženija na našem tržištu. Naglašavamo naše tržište, jer primjerice u Italiji ili Njemačkoj situacija je bitno drukčija, odnosno vrlo omiljena je – karavanska izvedba. Mercedes je upravo stoga odmah ponudio i tu produljenu vearziju koja nudi veću praktičnost. U cjenicima se nalazi i All Terrain model, neka vrsta mini spoja karavana i SUV-a, odnosno karavan sa komponentama terenskog vozila koji nažalost u Hrvatskoj nije baš zaživio kod kupaca.

Cijene uz rođendanske pogodnosti
Cijene nove E klase kreću se od 73 446 eura koliko stoji benzinski E200 model, od 76 215 eura za bazni E220d, te od 77 300 eura za hibrid E300e. Pozitivna činjenica za kupce je što uvoznik za Hrvatsku – tvrtka Star Import – slavi deset godina postojanja. Tim povodom pripremljene su i pogodnosti za brojne kupce Mercedes vozila. Ovisno o modelu pogodnosti su od 800 do 1500 eura.

Piše: Marin Galić

Ostavi komentar