Noviteti s potpisom Benvenuti

Prošle godine Malvazija Anno Domini iz 2015. vinarije obitelji Benvenuti osvojila je trofej za najbolje vino u kategoriji i zlatnu medalju na International Wine Challengeu, dok je njihov Teran iz 2013. nagrađen priznanjem Platinum – Best in Category na natjecanju Decanter World Wine Awards u Londonu. Uz to, prvo izdanje kupaže Caldierosso bilo je dobitnikom zlatne medalje na Vinistri, a desertno vino Corona Grande nagrađeno je zlatom na istoj priredbi te srebrom na International Wine Challengeu. Sve to je, potkraj 2017., okrunjeno nagradom za vinariju godine.

Braća Albert i Nikola Benvenuti u 2018. su krenuli sa sličnim očekivanjima te u proljeće predstavili nove adute u ponudi. Rose 2017. od terana (12% alkohola) krase izražena svježina i fine arome malina, citrusa i vanilije, što ga čine idealnim aperitivom za tople ljetne dane. Malvazija 2017 (13%), temeljno vino vinarije, plijeni skladnom strukturom i jakim tijelom, ali i istodobnom svježinom, mineralnošću i voćnošću, dok je nova, odležana Malvazija Anno Domini 2016 (13,5%) kompleksno, izrazito mineralno vino punog tijela i izraženo voćno (ekskluzivni proizvod od samo pet tisuća boca).

Crveno vino Caldierosso 2016 (13,5%), kupaža terana, merlota, nebbiola i tempranilla (također samo pet tisuća boca) iznimno je kompleksno, finoga sklada i ugodne svježe te bogato aromama maline, vanilije, jagode, borovnice, rogača i različitih začina. Desertno vino Muškat San Salvatore 2013 (12%) kompleksnoga je slada, izrazito sortno i punoga tijela. Uglavnom, tekuće delicije za svaku prigodu i čitav raspon menija.

Ostavi komentar