Lošinj i Brač među osam najboljih ronilačkih odredišta u Europi

Mnogi su pripremili svoje maske, peraje i ronilačka odijela i spremaju se uživati u zaronu u bistre plave europske vode. Stručnjaci i zaljubljenici u ronjenje nedavno su izabrali osam najboljih ronilačkih destinacija u Europi i kratko ih opisali.

Otok Gozo (Malta)
Malta nudi najbolju klimu u Europi, kao i tople vode tijekom cijele godine. Zato privlači brojne ronioce da otkriju podvodne dubine Mediterana u čistim vodama otoka Gozo. I to ne samo ljeti, jer je ronjenje moguće tijekom cijele godine. K tome, stanovnici Malte su vrlo ljubazni i velikodušni ljudi, što će natjerati svakoga da se zaljubi u ovu nevjerojatnu zemlju.

Lošinj (Hrvatska)
Hrvatska je raj za ljubitelje prirode i ronjenja. Očuvana priroda i iznimni krajolici čine je jednom od najljepših zemalja u Europi. Ronioci si vole priuštiti odmor daleko od gužve, buke i zagađenja, a upravo tako je na otoku Lošinju. Zaron u plavetnilo Lošinja otkriva njegovo bogato podmorsko blago.

Capri (Italija)
Jeste li znali da Mariah Carey redovito provodi svoj odmor na Capriju? No, ako je apsolutno ne želite vidjeti, skočite u plave vode Caprija. Bogate su i blistave poput njegovih krajolika. Ovaj talijanski otok zaveo je i najizbirljivije putnike. Ukratko, mjesto za savršeni odmor u plavim vodama destinacije s pet zvjezdica.

Pembrokeshire (Ujedinjeno Kraljevstvo)
Smješten u jugozapadnom Walesu, Pembrokeshire nudi krajolik koji oduzima dah, baš kao i prekrasne plaže uvrštene među najljepše u Europi. Ta jedinstvena lokacija inspirirala je i redatelje filma „Robin Hood“, koji je ovdje sniman. Iskusni ronioci ih dobro poznaju, ali većina tek treba otkriti podvodne dubine Pembrokeshirea i netaknutu prirodu Walesa.

Murcia (Španjolska)
Jedno od najsunčanijih mjesta u Europi i njezino iznimno podmorje odavna privlače ronioce. Murcia je, jednostavno rečeno, jedna od najboljih ronilačkih destinacija u Europi. Vode Murcije savršene su za ronjenje jer postoji sve što može usrećiti ljubitelja ronjenja – od zaštićenog morskog rezervata, do nevjerojatne podmorske flore i faune.

Tenerife (Španjolska)
Za mnoge se tu krije nenadmašno uživanje u plavim vodama jednog od najsunčanijih europskih odredišta. Ovaj otok na Kanarima svake godine prima ronioce iz cijelog svijeta koji beskrajno uživaju u toplim i čistim vodama, kao i u nevjerojatnoj fauni i flori.

Brač (Hrvatska)
Hrvatska je raj za ljubitelje prirode. Otok Brač jedan je od najvećih otoka u srednjodalmatinskoj regiji i jedan od najljepših otoka na svijetu.Tamošnja ljepota ostavit će vas bez teksta, a podvodne dubine otoka će vas trajno osvojiti. Dragulj koji nudi sve što možete poželjeti za nezaboravan odmor u očuvanoj prirodi i podmorju koje neopisivo privlači.

Genova (Italija)
Glavni grad Ligurije i jedna od najljepših regija u Europi za avanturistički raspoložene ronioce nudi uvalu San Fruttuoso, nedaleko Portofina. Tamo se nalazi originalni podmorski brončani kip „Krista od bezdana“, i to od 1954. godine. Njegova bronca dolazi od medalja sportaša, topova, rezervnih dijelova čamaca… U svijetu postoji mnogo replika ovog kipa koji odaje počast onima koji su svoj život posvetili moru, ali original je itekako vrijedan zarona.

Ostavi komentar