X Speedium Coupe

Genesis, južnokorejska marka automobila, nedavno je predstavila redizajniranu verziju prošlogodišnjeg koncepta, nazvanu X Speedium Coupe. Novi automobil je pokušaj promicanja dizajna luksuzne marke u budućnost, ponajviše zbog prihvaćanja elektrifikacije svoje linije.

X Speedium Coupe prilično je velik stilski iskorak u odnosu na originalni X Concept. Najveća razlika je linija krova, koja se sada proteže do stražnjeg dijela automobila i sužava se u spojler s pačjim kljunom. Promjena automobilu s dvojima vratima daje potpuno novi profil i zapravo ga pretvara u elegantan hatchback ili automobil za električno doba. Ipak, to nije jedina modifikacija. Rešetka sa širokim otvorom za zaštitni znak marke zamijenjena je trokutastom postavom svjetala, koja se neprimjetno stapa s prednjim svjetlima u prepoznatljivom stilu „Two Lines“ vozila. Rezultat je automobil koje izgleda elegantnije i modernije od bilo čega drugog što smo vidjeli od Genesisa i lako se svrstava među najupečatljivije koncepte prvog dijela 2022.

Nažalost, mnogo manje znamo o tome što se nalazi ispod haube. To je zato što je vozilo zasad više studija dizajna negoli prototip budućeg modela. U priopćenju ne spominje se kretanje u proizvodnju elegantnog automobila, ali se kaže da će se elementi dizajna gotovo sigurno filtrirati u buduća vozila, točnije ona na električni pogon.

Premda X Speedium nećete tako skoro vidjeti na cesti, elektrificirani SUV GV70 bit će spreman za vožnju već početkom sljedeće godine. Zajedno sa fotografijama novog, suvremenog koncepta, Genesis je također otkrio da će u prosincu ove godine početi graditi verziju svog popularnog crossovera GV70 na električni pogon. Kako god bilo, Genesis obećava mnogo toga novog u budućnosti marke koja se brzo širi svijetom.

Ostavi komentar