Kozlovićeva malvazija crossover stila

 

U veljači je Vinarija Kozlović, jedna od najcjenjenijih hrvatskih i izvan granica zemlje, ljubitelje malvazije obradovala još jednom etiketom iz linije vina od te sorte. Malvazija „Kozlović selekcija“ strateški je smještena između temeljne svježe malvazije i odležane, kompleksne Santa Lucije. Ukratko, radi se o svojevrsnoj kombinaciji ta dva vina, odnosno vrlo pitkome vinu svježih voćnih nota, koje u sebi ima i određenu razinu kompleksnosti. Dakle, radi se o nečemu što se lako pije i što pilca „vuče na još“, ali istovremeno zahtjevnijemu ljubitelju vina nudi i kontemplativnu notu, fine nijanse u kojima se može uživati pijuckajući.

Malvaziju „Kozlović selekcija“ stoga krasi svojevrsni crossover stil, koji udovoljava ukusima šireg spektra konzumenata, a posebno odgovara onima koji od vina traže nešto više – zahtjevniju kapljicu koja istovremeno ne zamara nepce. Upravo takav vinoljubac, ako mu već Santa Lucija izlazi iz platežnih mogućnosti, vjerojatno je spreman podnijeti nešto višu cijenu od one za temeljnu malvaziju (vino koje na tržištu nikako ne može zadovoljiti veliku potražnju).

Eto, Giancarlo Kozlović još jednom je uspio iznenaditi i najizbirljivije. Ovo je vino koje će zasigurno privući restoranskoga gosta koji lista vinsku kartu u potrazi za nečim drukčijim, složenijim i izazovnijim, ali po prihvatljivoj cijeni. Svemu pomaže i to što su Kozlovićeva vina uvijek osobna i posebna, pa otud vjerojatno i znakoviti slogan ovoga vina: „Još jedna po mojen!“.

Ostavi komentar