Hodočašće Picassovim stopama

Dobro je poznato da je Pablo Picasso privatno bio daleko od savršene osobe. Osim što je bio slavni umjetnik, bio je prilično poznat kao ženomrzac i alkoholičar. No, također je bio i netko tko je ostavljao upečatljiv dojam gdje god se pojavio, osobito na svojim omiljenim mjestima u Španjolskoj i Francuskoj. Što god netko mislio o njegovu utjecaju na avangardni pokret i uvođenju kubizma na umjetničku scenu, nitko ne može osporiti činjenicu da se znao dobro zabavljati diljem Barcelone, Pariza i Francuske rivijere.

Obilježavanje 50. godišnjice smrti slavnog umjetnika, događaj je koji je prepoznat u cijelom svijetu putem posebnih izložbi, obilazaka i drugih odavanja počasti kojima se istražuje trajna ostavština kultnog majstora. A budući da se većina tih proslava događa u slikovitim europskim središtima, nikada nije bilo boljeg razloga da se pridružite obilasku Picassovih omiljenih i najinspirativnijih mjesta. Prilika je to da posjetite mjesta gdje je živio i radio, prepustite se lokalnoj kuhinji i upoznate kulturne krajolike koji su utjecali na umjetnikov rad.

Itinerer se može započeti u Picassovu rodnom gradu Malagi, prije negoli se nastavi za Barcelonu, gdje je katalonska kuhinja samo jedna od mnogih privlačnosti živahne metropole. Poslije toga slijedi posjet njegovim omiljenim gradovima na Azurnoj obali (Antibes, Cannes, Mougins..), a potom, za vrhunsko veliko finale – put u neporecivo šarmantni Pariz. Sve prigodne izložbe i događanja povodom 50. godišnjice smrti slavnog umjetnika još traju, pa je posezona, bez gužvi i po povoljnijim cijenama smještaja, idealno vrijeme za hodočašće Picassovim stopama.

 

Ostavi komentar