„Dani školjaka“ za gurmane

Klaster Sjeverozapadne Istre otvara po četvrti put sezonu već prepoznatljivih gourmet manifestacija. Tako i ove godine, od 13. veljače do 20. ožujka 2016., svi koji se nalaze ili planiraju provesti odmor u ovom dijelu Istre moći će uživati u delicijama pripremljenih na bazi školjaka.

Dani školjaka (3)Jadransko more bogato je školjkama raznih vrsta i okusa, a osim što su hranjive, važan su izvor proteina i minerala. Istarske kapešante, pedoći, dondole, mušule, kanaštrele i oštrige još su posebnijeg okusa zahvaljujući čistom podmorju, a jednako su ukusne i školjke iz izlova i uzgoja čija tradicija seže daleko u antičko doba.

Devet vrhunskih restorana i konoba – Astarea iz Brtonigle, Mulino iz Buja, Melon, Rustica i Toni iz Umaga, Pergola i Porto Salvore iz Savudrije te Navigare i San Benedetto iz Novigrada – nudit će maštovite menije te će iskusni domaćini predložiti vrhunska lokalna vina i maslinova ulja koja će upotpuniti cjelokupni gurmanski doživljaj.

U organizaciji turističkih zajednica Umaga, Novigrada, Brtonigle i Buja, četvrtu godinu zaredom „Dani školjaka2 obogaćuju predsezonsku turističku ponudu pružajući priliku svim gurmanima da okuse odlične školjke Jadranskog mora.

Više informacija na: web stranici Colours of Istria

Ostavi komentar