„Antiputopis“ na HTV-u

ANTIPUTOPIS SLIKA

Rado se ponosimo hrvatskim prirodnim ljepotama koju baštinimo od svojih predaka, no znamo li kakvo je uistinu stanje nekih od najljepših predjela Hrvatske? Koliko poštujemo vode, šume, more… i njihove stanovnike? Što činimo ili ne činimo kako bismo svijet oko nas učinili ekološki prihvatljivijim mjestom za život?

U netipičnom putopisu nazvanom „Antiputopis“, kroz četiri epizode HTV prikazuje lice i naličje nekih od najljepših mjesta u Hrvatskoj – Mljeta, Plitvica, Imotske krajine i Žumberka, kroz priče tzv. malih ljudi koji na svoj način žele ukazati na probleme ili pak pomoći u njihovu rješavanju.

Serijal je inspiriran i pothvatima našeg dugogodišnjeg suradnika, fotografa Romea Ibriševića i njegovih „Zelenih stopa“, koji su iz parkova prirode i nacionalnih parkova, u trinaest godina uspjeli izvući nevjerojatnih petnaestak tisuća olupina

Scenaristica i redateljica serijala je Milka Barišić, a prvi nastavak naslovljen „Mljetski sizifi“ pogledajte na HTV-u 1 u četvrtak, 9. ožujka u 20 sati.

Ostavi komentar