300 godina Martella

U otmjenoj atmosferi Umjetničkog paviljona u Zagrebu, Martell je proslavio 300 godina postojanja te dočarao uzvanicima eleganciju i raskoš inspiriranu francuskim umijećem življenja. Ljubitelji Martella uživali su u kušanju slavnog konjaka, specijalitetima s potpisom Priske Thurning, chefa restorana Dubravkin put, ali i u nastupu plesno akrobatske skupine Serpentes koja je svojom izvedbom prikazala bogatu povijest najstarije konjak kuće na svijetu.

Umjetnički paviljon
Martell kuća osnovana je 1715., u vrijeme kada je francuski pokret “Art de vivre” bio na samom vrhuncu. Razdoblje je to kada gastronomija i enologija doživljavaju svoj procvat te kada je zanatstvo veoma cijenjeno.

Svoju 300. godišnjicu postojanja. Martell slavi mnogobrojnim inicijativama diljem svijeta koje veličaju umijeće življenja – od spektakularne zabave u dvorcu Versailles do svečanih događanja na kojima se gastronomija sljubljuje s Martellom i pretvara u užitak.

Povodom velike godišnjice predstavljen je i projekt Martell France 300, čija ambasadorica, slavna Diane Kruger odabire 300 uglednih osoba širom svijeta, koji kroz svoje doprinose u gastronomiji, modi i umjetnosti, predstavljaju suštinu francuske umjetnosti življenja u 21. stoljeću.

Ostavi komentar