Zavođenje srca i uma

U prosincu na tržište stiže Mercedesova nova C-klasa Coupe koja spaja uzbudljiv dizajn sa sportskim performansama i modernim luksuzom

Mercedes-Benz je dodao Coupé izvedbu obitelji C-klase. Atletski i sportski, živopisan, senzualan dizajn novog Coupéa ostavlja nezaboravan dojam na cesti i utjelovljuje moderni luksuz. Istodobno, njegova unutrašnjost podiže eleganciju i stil na sportsku razinu. Dinamički podešeno podvozje s opcijskim zračnim ovjesom, čini osnovu za visoku razinu udobnosti ovjesa, nisku razinu buke kotrljanja i vibracija guma, izraženu agilnost i užitak u vožnji. Tomu doprinose i lagana konstrukcija radi smanjenja mase, izvrsna aerodinamika i visoke performanse, ali i učinkoviti motori. Novi sustavi pomoći pružaju sigurnost najviše razine. Svojom visokom klasom i velikodušnim interijerom, C-klasa Coupé postavlja nove standarde u svom segmentu.
– Naša nova C-klasa Coupé nastavlja filozofiju uzbudljivih coupea Mercedes-Benza. Ona spaja uzbudljiv dizajn sa sportskim performansama i modernim luksuzom. C-klasa Coupé se stoga jasno obvezuje na stilski užitak u vožnji – kaže prof. dr. Thomas Weber, član Upravnog odbora Daimler AG odgovoran za istraživanje i razvoj Mercedes-Benz osobnih vozila.

Kao najsportskija varijanta C-klase, Coupé prikazuje svoj karakter usmjeren užitku u vožnji kroz emotivan i istodobno formom jedinstven dizajn. Sportski upečatljiv prednji dio sadrži dijamantnu masku hladnjaka i dug poklopac motora – novi Coupé je 60 milimetara duži od svog prethodnika između požarnog zida i prednje osovine – time ustupa mjesto niskoj kabini čije linije teku u snažan i markantan stražnji kraj koji otkriva tipične gene Mercedes Coupea. Visoki profil vozila i vrata bez okvira s izdvojenim vanjskim zrcalima, naglašavaju sportski karakter. Čiste linije i senzualno oblikovane površine pretvaraju bočne stranice u živopisnu igru svjetla i sjene. Poseban je naglasak na kosoj liniji tipičnoj za coupé. Za razliku od C-klase limuzine, ova se linija proteže iza luka kotača. Kako bi se naglasile sportske ambicije, ovjes Coupea je 15 milimetara niži nego kod limuzine, što je posebice izraženo u kombinaciji sa serijskim 17-inčnim kotačima. Unutrašnjost je također i najbolji primjer filozofije dizajna Mercedes-Benza i kao takav spaja emocije s inteligencijom. Iako odiše sportskim, mladenačkim šarmom, izrazito je zreo. Vozač i putnici će uživati u ambijentu koji se oslanja na unutrašnjost C-klase limuzine, ali ga podiže na novu, sportsku razinu. Valoviti oblici obilježavaju središnju konzolu kao i vrata i stražnje bočne oplate koje se glatko spajaju jedna u drugu naglašavajući coupé karakter. Individualno dizajnirane obloge interijera naglašavaju sportski karakter unutrašnjosti. Sustav sjedala uključujući integralna sportska sjedala dizajnirana su posebno za Coupé i nude sportsku udobnost.

 

Za dodatnu praktičnost u opremi kabine je i automatsko dodavanje pojasa. Izbor materijala i završna obrada odaju dojam ručne izrade i naglašavaju osjećaj visoke klase i time redefiniraju moderni luksuz: sportski duh bez kompromisa, udobnost i otmjen stil. Uz 80 milimetara duži međuosovinski razmak, nova C-klasa Coupé je 95 milimetara duža i 40 milimetara šira od prethodnika. Povećan volumen vozila iznad svega stvara više prostranosti za vozača i suvozača. Više je prostora za ramena, laktove i glavu na svim sjedalima. Jedinstveno pozicioniranje nove C-klase Coupé naglašavaju posebne kombinacije boja presvlaka: sedlo smeđa, porculan i – u inačici Edition 1 – orah smeđa/crna s tirkiznim šavovima…

Ostavi komentar