XI. Ljetne noći Teatra EXIT

Ovogodišnje XI. Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt održavaju se u dva bloka: od 5. srpnja do 2. kolovoza i od 25. kolovoza do 6. rujna. Unatoč poteškoćama uslijed potresa i koronavirusa, Ljetne noći Teatra EXIT obogatit će kulturnu ponudu tijekom ljeta u Zagrebu i ove, vrlo specifične i već sada povijesne, 2020. godine. U sklopu ovogodišnjih Ljetnih noći odigrat će sveukupno 45 predstava i 23 različita naslova.

Osim hit predstava s redovnog repertoara Teatra EXIT kao što su SHAKEspeare na EXit, Ja, tata!, Kako misliš mene nema?!, Njuške, Cabaret – koncert za žlice i gitaru,  Kauboji, Münchhausen  itd., u sklopu manifestacije bit će ponuđeno nekoliko zanimljivih domaćih gostovanja, jedno regionalno gostovanje (Čekaonica) te jedna premijera (Kraljevstvo Moje – za početnike).

Prvi put na ljetnim noćima Teatra EXIT  zagrebačkoj će se publici predstaviti SiTi Teater BTC iz Ljubljane sa svojom hit komedijom Čekaonica. U predstavi igraju velike slovenske zvijezde dviju generacija –  Janez Hočevar Puška i Lado Bizovičar –  a režiju potpisuju Dejan Batoćanin i Uroš Fürst (tekst: Nejz Gazvoda, prema ideji redatelja). Tema predstave je uvijek zanimljiva, intrigantna i bliska svim generacijama – svijet i život nakon smrti. Predstava je oduševila  publiku na festivalu Dani komedije i zauzela drugo mjesto među najboljim komedijama u Sloveniji u 2018. godini te je dosad izvedena više od 140 puta.

Od domaćih gostovanja, na Ljetnim noćima Teatra EXIT bit će izvedena nagrađivana drama Posljednja Freudova seansa, kazališta Planet Art, u režiji Marka Torjanca, koji ujedno i glumi u predstavi uz Franju Dijaka.

Ljetne noći Teatra EXIT ugostit će i izvrsnu komediju Dekorater, Kazališne grupe Lectirum, u režiji Nine Kleflin te izvedbi Ksenije Pajić, Ines Bojanić i Gorana Grgića.
Zagrebačku premijeru na Ljetnim noćima Teatra EXIT imat će komedija Kraljevstvo Moje (za početnike), nastala u produkciji Ludens Teatra i Teatra EXIT. Autor teksta je David Javerbaum, režiju potpisuje Ivan Goran Vitez, a uloge igraju Janko Rakoš, Sven Šestak i Enes Vejzović. Predstava postavlja Boga u središte kao potpuno senzibilno i nesavršeno biće, a stilski najviše podsjeća na formu stand-upa.

Ulaznice su u prodaji na blagajni u Muzeju za umjetnost i obrt (pon – sub: 16:30 do 21:00h, a u slučaju predstave nedjeljom od 19 do 21h)  i online na www.ulaznice.hr

Sve informacije o programu i predstavama nalaze se na www.teatarexit.hr.

Ostavi komentar