Vinske edukacije za poslovne ljude

Vinska čitaonica je program vinskih edukacija s novim pristupom. Edukacije su namijenjene osobama koje se u svom poslovnom životu susreću s vinskom i ugostiteljskom ponudom, ali i svim vinskim entuzijastima. Pokrenuta je iz želje za unaprjeđenjem kulture stola u Hrvatskoj, kao važnoga segmenta korporativnog bontona. To je prvi edukacijski model te vrste u Hrvatskoj. Radionice su koncipirane na način kako bi sudionici mogli dobiti konkretne informacije i steći potrebna znanja o kulturi stola s osobitim naglaskom na vino.
Radionice su organizirane u restoranu Vinodol ili prostoru klijenta. Organiziraju se u popodnevnim i predvečernjim satima. Mjesto održavanja radionica je izdvojeni prostor jednog od najcjenjenijih zagrebačkih restorana, Vinodol, u samom centru grada gdje na jednoj radionici sudjeluje grupa od maksimalno 12 ljudi.
Vina koja se serviraju na radionicama, ona su koja zbog svoje kvalitete, priče i odnosa cijene i kvalitete, organizatori edukacija ocjenjuju vrlo vrijednima. Sva vina koja se predstavljaju moraju biti dostupna u ponudi hrvatskih restorana i vinoteka (s iznimkom posebnih tematskih radionica). Koriste se konkretne vinske karte kao i jelovnici najcjenjenijih poslovnih restorana u Zagrebu i Hrvatskoj, kako bi se na što konkretnijim primjerima mogli dati što učinkovitiji savjeti i napomene.
Projekt su stvarali dvojica vinskih entuzijasta i poznavatelja vina Ivan Salopek i Nenad Trifunović. Nenad Trifunović se putem svog bloga Dnevnik Vinopije u šest godina redovitoga pisanja dojmova o vinima prometnuo u jednog od najutjecajnijih vinskih kritičara u Hrvatskoj, čiji blog vinopija.com bilježi 20 tisuća posjeta mjesečno. Tijekom godina Vinopija je održao neke od najznačajnijih vinskih
radionica u Hrvatskoj. U Vinskoj čitaonici bit će zadužen za vođenje radionica.
Ivan Salopek i Nenad Trifunovic
Ivan Salopek idejni je začetnik i osnivač Vinske čitaonice. Jedan je od malobrojnih s diplomom sommeliera u Republici Hrvatskoj, a sudjelovao je u organizaciji nekih od najznačajnijih vinskih događanja i festivala te surađivao s brojnim hrvatskim vinarima te udrugama vinara. Na predstavljanju Vinske čitaonice Ivan Salopek rekao je: „O poznavanju kulture stola svojih zaposlenika, poduzeća do sada nisu vodila računa, iako nepoznavanje iste može nanijeti reputacijsku štetu. Kultura stola važan je dio korporativnoga bontona i u nju je potrebno ulagati, kao i u druge vidove poslovnoga usavršavanja.“
Više informacija na www.vinskacitaonica.com

Ostavi komentar