U Beč na mjuzikl!

Posjet Beču nudi vam mnoštvo atraktivnih priredbi, među kojima su najpopularniji mjuzikli. Tu ističemo tri velika hita. Kultni mjuzikl „Bal vampira“ (Tanz der Vampire), koji je premijeru doživio u rujnu prošle godine u kazalištu Ronacher, na velika se vrata vratio na bečku scenu povodom 20. godišnjice nastanka tog mjuzikla temeljenog na poznatom filmu Romana Polanskog. Fascinantna scenografija i dojmljive video projekcije publiku vjerno vode u snijegom zametene planine Transilvanije i sablasni dvorac grofa von Krolocka, s prašnjavom knjižnicom, strašnom kriptom i začudnom dvoranom za balove obloženom ogledalima, u kojima neki od plesača, za divno čudo, ne mogu vidjeti svoj odraz. Taj mjuzikl je savršeni spoj uzbudljivih rock balada, otkvačene komedije, očaravajuće koreografije furioznih plesnih brojeva te raskošnih kostima i scenografije.

U isto vrijeme, u Raimund Theateru premijeru je doživio i „I Am From Austria“, mjuzikl osmišljen na temelju hitova Rainharda Fendricha, kralja austropopa, koji će ove jeseni ući u novu sezonu. Radi se o posve novoj glazbenoj predstavi prepunoj duhovitosti, šarma i romantike, iznenađujućih zapleta i dirljivih trenutaka, upakiranih u priču o ljubavi, prijateljstvu i obitelji. Više od 20 Fendrichovih hitova, uključujući i naslovnu „I Am From Austria“, prate originalnu priču o međunarodno uspješnoj austrijskoj filmskoj zvijezdi koja se proslavila u Hollywoodu, ali se sada vraća u Beč da bi posjetila čuveni Opern Ball. Mjuzikl se posebno preporučuje ljubiteljima pop pjesme koji baš nisu previše skloni klasičnom mjuziklu. Naravno, sve obiluje veličanstvenom scenografijom, uzbudljivom koreografijom i raskošnim kostimima te pruža uvid u pozadinu bečkog luksuznog hotela, gdje dolazak slavnog gosta iz Hollywooda dovodi do svih vrsta zabuna, kaosa i katastrofe, uz mnogo poljubaca, duhovite romantične glazbe, iznenađenja i komedije situacije.

Rujan donosi i novu premijeru: 27.9. kreće briljantni mjuzikl pun glamura i romantike – „Bodyguard“. Kao i blockbuster film na kojem se temelji, to djelo može mnogo toga zahvaliti globalnom hitu „I Will Always Love You“ i soundtracku filma, prodanome u 45 milijuna primjeraka nosača zvuka. Film je u mjuzikl pretvorio Alex Dinelaris (dobitnik Oscara u kategoriji Najbolji scenarij za film „Birdman“ režisera Alejandra Gonzáleza Iñárritua), a potvrda kvalitete je i nagrada „The Best New Musical“ te nominacija za Laurence Oliver Award. Intrigirajuća osjećajna priča i poznate pjesme, uključujući i već spomenutu baladu, jednu od najvećih svih vremena, publici jamče prvoklasnu zabavu uživo. Mjuzikl, koji se u Beču postavlja prvi put, već je oduševio milijune posjetitelja širom svijeta glamurom, atraktivnim plesnim scenama i šarmom Hollywooda.

Ostavi komentar