Triumph Scrambler Steve McQueen Edition

 

Poznato je da je Steve McQueen uvijek imao afiniteta prema motociklima marke Triumph. No, četiri desetljeća nakon smrti te filmske zvijezde ispostavilo se da je privrženost bila obostrana. Naime, britanski proizvođač motocikala upravo je predstavio već drugi model inspiriran pokojnim glumcem – ekskluzivni Scrambler 1200 Steve McQueen Edition. Temeljen na vrhunskoj XE izvedbi motocikala, limitirano izdanje tog ljepotana ima pojavu i dodatke nadahnute Triumphom koji je McQueen vozio u jednom od njegovih najpoznatijih filmova – „Veliki bijeg“ (The Great Escape) iz 1963.

Zahvaljujući glavnim ulogama u filmovima kao što su „Bullit“ i „Le Mans“, dobro je poznata McQueenova zaljubljenost u brzinu, ne samo među filmofilima. Ipak, ta strast nije bila ograničena samo na četiri kotača – glumac je također bio i veliki ljubitelj motocikala, posebno njegova omiljenog Triumpha 5T Speed ​​Twin 500 iz 1938. U nezaboravnoj sceni skokova motociklom u „Velikome bijegu“, vratolomije koja se i danas, gotovo 60 godina poslije, drži jednom od najboljih ikada snimljenih kamerom, vozio je jedan od TR6 modela istoga proizvođača.

Ono što doista izdvaja Steve McQueen Edition je njegova jedinstvena shema boja i dodaci. Spremnik je dovršen u bogatoj nijansi „trkaće zelene“, što je nadahnuto slavnim TR6, s ručno oslikanim tankim zlatnim prugama, četkanim jastučićima za koljena i naljepnicom primjerenom za estetiku 60-ih. Ostale ekskluzivne značajke uključuju prednje i stražnje bokobrane usklađene u boji, smeđe kožno sjedalo, štitnik hladnjaka, branike i trostruko laserski urezan top s potpisom filmske zvijezde i serijskim brojem motocikla.

Ostatak motora potpuno je isti kao Scrambler 1200 XE. Za to postoji razlog – taj vrhunski model sjajan je motocikl. Sadrži tekućinom hlađeni paralelni dvostruki motor od 1200 kubika, šeststupanjski mjenjač, ​​cjevasti okvir od čelika s aluminijskim postoljima, 47-milimetarsku potpuno podesivu vilicu Show, stražnji ovjes Öhlins s dvostrukim oprugama i kočnice Brembo. To je zapravo vrsta motocikla koja bi oduševila i samog McQueena… Scrambler 1200 Steve McQueen ograničen je na seriju od samo 1000 primjeraka, a cijena u Europi kreće od oko 14 000 eura. Ako budete imali dovoljno sreće da se domognete tog ekskluzivnog motocikla, možete ga upotpuniti McQueenovim omiljenim sunčanim naočalama – Persol 714s – nedavno lansiranim na tržište.

Ostavi komentar