Stiže električni Ferrari

 

Za ljubitelje „crvenih vragova“ iz Modene bit će zanimljiva vijest da Ferrari planira izgraditi električni automobil koji, kako kažu u njegovoj upravi, neće imati ni premca niti konkurenta, pa čak i kad se radi o takvom pioniru kakav je Tesla. Šef Ferrarija Sergio Marchionne izjavio je kako će istovremeno konstruirati svoj prvi električni superautomobil i predstaviti svoj prvi SUV koji će se pojaviti 2019. ili najkasnije 2020.

Marchionne je Teslu i Elona Muska obasuo hvalospjevima za ono što su uspjeli ostvariti, ali je također i potkopao spomenuti kompliment, napominjući da vjeruje da su takva ostvarenja „moguća i svima nama drugima“, što se, dakako, odnosi na druge prestižne proizvođače automobila. Rekao je da, iako se radi o budućnosti, već postoji čvrst i detaljan plan za proizvodnju hibridnih Ferrarija koji ujedno omogućava lagan prelazak na područje pogona isključivo na električnu energiju.

Premda je još prerano govoriti o nečem imalo sličnom stvarnim statistikama ili čak konceptima o tome kako bi izgledao električni Ferrari superautomobil, neke računarske makete, izrađene na temelju postojećih modela, već postoje. No, sve zajedno, vrlo je jasan znak da čak i proizvođači superautomobila, koji su se tradicionalno decentno rugali svijetu čistih EV-a, te „snažne električne lokomotive“ uključuju u svoje neposredne planove. Budućnost je izgleda, na svim područjima automobila – u struji.

 

Ostavi komentar