S Twizyjem po Jadranu

Naš dugodišnji suradnik i revni “čistač prirode”, s električnim Twizyjem prokrstario je po našim jadranskim draguljima – Zlarinu, Korčuli, Mljetu, Pelješcu i Lastovu

Svašta sam vozio u životu: po Indiji Ferrari Kalahari, prošao sam Sibir u Moskviču, upravljao raznoraznim sklepanim autima majstora iz CIOS-a, pa onima za šumsko izvlačenje drva i za oranje njiva… Ali Twizy, ljudi moji, to je doista nešto potpuno drukčije – s neskrivenim oduševljenjem nam je govorio fotograf Romeo Ibrišević, naš dugogodišnji suradnik, kada se vratio u Zagreb nakon svojih ljetnih avantura. Romeo, poznat kao “čistač prirode” (za one koji možda još ne znaju, riječ je o čovjeku koji već više od desetljeća pronalazi i organizira izvlačenje automobilskih olupina iz naših predivnih krajolika širom Hrvatske), odlučio je Twizyja predstaviti otočanima, zaintrigirati ih za ovo električno vozilo koje je kao stvoreno za vožnju nezagađenim biserima našeg Jadrana. Zlarin, Korčula, Mljet, Pelješac, Lastovo – gdje god bi se našao s Renaultovim mališanom, Romeo bi strpljivo objašnjavao o kakvom je to zapravo vozilu riječ… Twizy nije igračka, odnosno animacija u nekom crtanom filmu, već stvarni proizvod kojeg možete normalno nabaviti u prodajnim salonima Renaulta. Twizy se na hrvatskom tržištu pojavio u drugoj polovini 2017. godine i sigurno je kako ne postoji niti jedan drugi sličan automobil u ponudi.

Prvo treba riješiti jednu osnovnu dilemu: Twizy, kao što se može naslutiti po nazivu, je prijevozno sredstvo za dvoje. Vozač se smješta sprijeda, a suvozač uredno iza njega, nešto poput motocikla. Uostalom, Twizy je napravljen kako bi spojio prednosti automobila i motocikla. Samim time osnovna namjena mu je gradska vožnja jer sa svojim minimalnim dimenzijama Twizy se doslovno može smjestiti u svaku malo veću rupu na parkiralištima. Prema računici, Twizy zauzima tri puta manje mjesta od “normalnog” automobila. A možda da zamislite Twizy kao idealno gradsko dostavno vozilo? Naime, u verziji Cargo, prtljažnik od 180 litara je dostatan i za veće terete i zašto onda umjesto ponekad opasnog skutera ili motocikla ne odlučiti se za Twizy? Pokreće ga naravno električni motor, a prvo je pitanje u tom slučaju doseg. Kod Twizyja, u normalnim uvjetima, njime možete proći 100 kilometara prije ponovnog punjenja. A uz pomoć kućne utičnice Twizy se puni za svega 3 i pol sata.

  

Što se performansi tiče najveća brzina je ograničena na 85 km/h u verziji s jačim motorom od 17 konja. Međutim, Renault je mislio i na mlađe kupce, one koji ne mogu upravljati vozilima B kategorije do 18 godina. Njima je namijenjen slabiji model koji razvija 5 konjskih snaga i gdje je najveća brzina, prema zakonu, ograničena na 45 km/h. Vjerujemo da bi se svaki roditelj ipak osjećao sigurnije da njegovo dijete sjedi za upravljačem Twizyja, negoli nekog skutera…Njegova cjevasta šasija, koju je razvio Renault Sport, pruža zaštitu u slučaju sudara, dok kočnice s četiri kočiona diska omogućuju pravu aktivnu sigurnost. Ako u obzir uzmemo i njegov izniman krug okretanja, Twizy postaje ne samo zabavno već i vrlo odgovorno vozilo. Za pasivnu sigurnost Twizy je sprijeda opremljen četverotočkovnim sigurnosnim pojasom, što još nije viđeno u vozilu koje je toliko dobro upravljivo, dok za sigurnost suvozača brine tritočkovni sigurnosni pojas. Opremljen je i sigurnosnim zračnim jastukom za vozača. Za sigurno parkiranje bez ogrebotina u vrlo uskim prostorima, Twizy nudi pomoć za parkiranje unatrag.

Twizy inače serijski dolazi bez bočnih prozora, odnosno zaštite, ali zato kao dodatnu opremu nudi izolacijska stakla te prekrivače za vozača i suvozača. Za više sunčeve svjetlosti i bolju preglednost dodatno je dostupan i panoramski krov. Dostupan je (kao dio serijske ili opcijske opreme) i Bluetooth sustav za telefoniranje slobodnih ruku s LCD zaslonom. Početna cijena modela Twizy Life iznosi 76 900 kuna, dok izvedba Intens stoji 99 900 kuna. Kako god bilo, drugačije, novo poimanje života i automobila, počinje upravo sa Twizyjem…

Tekst: Marin Galić
Fotografije: Romeo Ibrišević (by Olympus)

Ostavi komentar