Prodan ispred Pulića i Šebalja

Početak svibnja već je tradicionalno rezerviran za oktanski spektakl na Kvarneru – Opatijski rally – koji je ove godine održan dvadeset i osmi put. Na listi prijava našlo se osamdesetak posada iz devet europskih zemalja, a publici najzanimljiviji dio s liste prijava sigurno je predstavljao troboj najboljih hrvatskih automobilista – Niko Pulić i Juraj Šebalj kontra mlađeg Viliama Prodana!

Itinerer relija sastojao se od 11 brzinskih ispita na četiri različite staze, a budući da je vremenska prognoza bila sve samo ne idealna, nisu bila isključena i neka iznenađenja iz „pozadine“.

Sve je počelo u subotu 4. svibnja službenim treningom na kojem je Prodan „pokazao mišiće“ te ostvario najbrže vrijeme od svih hrvatskih posada. Istim tempom nastavio je i na prva dva večernja brzinca istoga dana, što mu je donijelo deseto  mjesto u ukupnom poretku i vodstvo u konkurenciji hrvatskih posada ispred spomenutih Pulića i Šebalja.

Nedjeljni dio sastojao se od devet brzinskih ispita, a Prodan je samo nastavio tamo gdje je stao u subotu:  konstantnim i brzim vožnjama ostavio je daleko iza sebe hrvatsku konkurenciju te se plasirao na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja što se hrvatskih posada tiče.

Nakon dva natjecanja, Kumrovca i Opatije, Viliam Prodan i suvozač Zoran Raštegorac u uvjerljivom su vodstvu u prvenstvu Hrvatske klase 2 te se nalaze na drugom mjestu u ukupnom poretku (ispred njih je jedna mađarska posada koja vozi s hrvatskom licencom).

Sljedeće natjecanje na rasporedu je početkom lipnja, u Zagrebu se vozi  INA Delta rally.

  • Bio je to iznimno težak reli; svakakvi vremenski uvjeti (suho, kiša, pa na kraju i snijeg na obroncima Učke) dali su nam dodatne razloge za brigu i oprez, no pametnom i ujednačenom vožnjom iz brzinca u brzinac stvarali smo prednost pred konkurencijom te naposljetku zasluženo slavili. Dobra priprema, kvalitetan pristup te malo sreće, recept su za uspjeh – zadovoljan je nakon odličnog opatijskog nastupa bio Prodan.

 

Ostavi komentar