Priznanje za dubrovački 360°

Wine Spectator, vodeći autoritet u svijetu vina, čije tiskano izdanje prati više od tri milijuna čitatelja, i ove je godine restorane širom svijeta nagradio prestižnim priznanjima Restaurant Award. Radi se o nagradama raspoređenim u tri kategorije: Award of Excellence, Best of Award of Excellence i Grand Award. Ove godine i naš je Restaurant 360° Dubrovnik dobitnik Best of Award of Excellence 2018, pa sada uz Michelinovu zvjezdicu, dobivenu u ožujku, ima i visoko priznanje za svoju vinsku kartu, čime se svrstava u red iznimnih restorana koje Wine Spectator preporučuje svojim čitateljima.

Podsjetimo da se kuhinja Restauranta 360° Dubrovnik, koju vodi chef Marijo Curić, povodi filozofijom duboko ukorijenjenom u mediteranske i lokalne okuse, dok Curićeva jela sjajnim strukturama (šest do osam elemenata), teksturama i okusima uvjerljivo interpretiraju lokalne namirnice. Restaurant 360 Dubrovnik već je lani, jedini u Hrvatskoj, dobio Award of Excellence, a ove se godine popeo i stepenicu više ušavši u kategoriju „Wine Spectator Best of Award of Excellence 2018“, ponovo kao jedini restoran iz Hrvatske među 1215 uvrštenih lokala iz cijeloga svijeta. Prema službenom pojašnjenju samoga organizatora, ova kategorija označava „restorane s iznimno širokim izborom etiketa i rasponom najboljih godišta vina iz raznorodnih vinskih regija“.

Vinska karta Restauranta 360° Dubrovnik broji 466 etiketa, a koncipirana je prema sortama, uz jasnu razdiobu međunarodne, hrvatske i regionalne liste te uz pomnu selekciju relevantnih i raritetnih svjetskih vina. Naglasak je stavljen na autohtone hrvatske sorte te sorte okolnih regija. U ponudi je i čak 70 vina na čaše, a restoran uz glavnog sommeliera i voditelja restorana Rudolfa Papca u svojoj ekipi ima još pet sommeliera sa završenim drugim i trećim stupnjem Wine & Spirit Education Trusta.

Ostavi komentar