Pet najskupljih hotelskih soba u Europi

 

Iako Europu možete istražiti i s ograničenim budžetom – jeftini hoteli, prehrana iz samoposluživanja i drugi putnički trikovi – možda ste se pitali kako stvari izgledaju s druge strane spektra. S cijenom većom od 20 000 eura po noćenju, hoteli rasprostranjeni na nekim od najpoželjnijih odredišta kontinenta postavljaju mjeru pravog luksuza. Evo liste pet najskupljih hotelskih soba u Europi.


Hôtel Barrière Le Majestic

(Cannes, Francuska) 1
Opremljen grijanim bazenom dugim 12 metara na terasi od 150 četvornih metara, apartman Majestic nudi neke od najboljih pogleda na zaljev Cannesa. Osim vodene ponude, penthouse apartman ima i privatno kino (osobito prikladno ako ste u gradu zbog istoimenog filmskog festivala), privatnu teretanu i osobnog batlera. Noćenje će vas koštati oko 33 000 eura.


Corinthia

(London, Engleska) 2
Lokalna londonska tvrtka G.A. Dizajn zaslužna je za raskošni apartman Royal Penthouse u hotelu Corinthia London. Dvoetažni penthouse prostire se na 465 četvornih metara i obuhvaća 13 različitih soba. Osim ulaznog hodnika obloženog mramorom ili walk-in vinskog podruma, možda najluksuznija ponuda sobe je terasa od 65 četvornih metara, s koje se pruža pogled na grad od 180 stupnjeva. Za noćenje očekujte platiti nešto više od 27 000 eura.

 

Four Seasons at the Bosphorous
(Istanbul, Turska) 3

Budući da je smješten unutar povijesne palače, ne čudi da smještaj u hotelu Four Seasons Bosphorus u Istanbulu nije jeftin. Najluksuznija opcija je Atik Pasha Suite, koji uključuje osobni hamam i zauzima više od polovice drugog kata hotela. Prozori od poda do stropa navodno su otporni na metke i imaju pogled na Bospor, koji odvaja europski dio Turske od azijskog. Noćenje u luksuznom apartmanu košta oko 33 000 eura.

 

Hotel Martinez
(Cannes, Francuska) 4
Sada dio Unbound Collection by Hyatt, hotel Martinez u Cannesu ima jednu od najfascinantnijih povijesti svih hotela duž Azurne obale. Izgrađen 1929. godine, smješten je u raskošnoj zgradi u stilu Art Decoa s pogledom na Sredozemno more. Interijer, koji obuhvaća 410 apartmana, u jahtaškom je stilu dizajnirao Pierre-Yves Rochon. Dva povezana penthousea na sedmom katu, nazvana po francuskoj glumici Isabelle Huppert i generalnom direktoru Filmskog festivala u Cannesu Thierryju Frémauxu, među najvećim su apartmanima u Europi. Obuhvaćajući kombiniranu površinu od 1250 četvornih metara, njihove sobe nude pogled na zaljev Cannesa od punih 180 stupnjeva. Iako bi neki mogli reći da su znamenitosti neprocjenjive, cijene za ove prestižne sobe kreću se od 16 000, pa sve do 55 000 eura po noći.

 

Hotel President Wilson
(Ženeva, Švicarska) 5
Royal Penthouse Suite u hotelu President Wilson je najskuplji hotelski smještaj u Europi (nekada je bio i najskuplji na svijetu, prije negoli ga je zamijenio Empathy Suite u Palms Casino Resortu u Las Vegasu) i košta nešto više od 81 000 eura po noći. Zadivljujući apartman gleda na Ženevsko jezero i opremljen je suvremenim elegantnim dekorom. Nije nepoznat gostima najvišeg profila, jer ima neprobojne prozore koji u potpunosti štite goste. Osim što je najskuplji u Europi, ujedno je i najveći na kontinentu – prostire se na 1675 kvadrata i uključuje 12 spavaćih soba.

Ostavi komentar