Novi Range Rover: Velar za izložbu

 

Ovoga proljeća, londonski je Design Museum, u svome odjelu automobila, dobio novi izložak – Range Rover Velar. Taj je novi Range Roverov model zaslužio mjesto među velikanima dizajna svih vremena jednostavnom činjenicom da se radi o novom, revolucionarnom doprinosu čitava paketa potrošačke tehnologije koji je objedinjen pod sintagmom „ugrađeni tehnološki batler“. U središtu svega nalazi se potpuno novi, vrhunski informacijsko-zabavni sustav imena „Touch Pro Duo“.

„Blade“ (oštrica), kako su model od milja nazvali razvojni inženjeri, prije svega zbog njegovih vitkih profila i čistih ploha, donosi inovativna rješenja koja doživljaj ugrađene tehnologije čini jasnijim, bržim i zabavnijim, što svaku vožnju čini ugodnijom. Četvrti član obitelji Range Rover otkriven je u Design Museumu spektakularno, uz prateću fotografsku izložbu svjetski poznatog fotografa Garyja Bryana (fotografije je predstavio na Instagramu, kanal: @landrover). Inače, Velar je prvo vozilo predstavljeno u novom Design Museumu, otvorenom za javnost u studenom 2016., nakon preseljenja sa svoje originalne lokacije na Shad Thamesu. Novi model istovremeno je prikazan na samo jednu noć, kao pop-up izložak na londonskome Kensington High Streetu, i to uz modele Range Rover Evoque, Range Rover Sport i Range Rover.

Posljednji put kad je Range Rover izložio neko svoje vozilo na takav način, bilo je 1970. Tada je originalni Range Rover predstavljen u čuvenome pariškom muzeju Louvre, kao primjer „iznimnog industrijskog dizajna“. Jaguar Land Rover najavio je svoju stalnu suradnju s London Design Museumom, koja će uroditi nizom projekata, izložaba i događanja tijekom naredne tri godine. Za ljubitelje te robne marke, treba naglasiti da novi Velar u obitelji Range Rover popunjava prazninu između Range Rover Evoquea i Range Rover Sporta.  Prilagođen svakoj prigodi i svakom terenu, Velar rabi jedinstvene ekološke materijale i naprednu tehnologiju, a nastaje prema metodi nazvanoj Jaguar Land Rover’s Lightweight Aluminium Architecture, koja osigurava čišću proizvodnju, veću sigurnost i jačinu te unaprijeđuje vozne performanse automobila.

Napredna potrošačka tehnologija ogleda se u trendovskim materijalima, kao što je ekološki premium tekstil Dapple Grey za presvlačenje sjedala, kao alternativa koži. Presudni za suvremenom Velarov dizajn su puni Matrix-Laser LED farovi, najvitkiji do sada na bilo kojem Land Roveru, napredne ručke vrata i bakrom obojeni detalji na prednjem odbojniku i otvorima blatobrana. Velar, k tome, ima i sofisticirani sustav ovjesa s četiri ugla, što garantira profinjenost bez premca, jedinstvenu udobnost i kontrolu. Pet motora u trenutačnoj ponudi imaju raspon od temeljnih 180 KS (2-litarski ingenijski dizel motor) do moćnih 380 KS (3-litarski V6 benzinski motor s pretpunjenjem). U drugoj polovici 2017., bit će ponuđena i verzija od 300 KS (ingenijski benzinski motor).

Ostavi komentar