Nova premium vina u Hrvatskoj

Nedavno je u Zagrebu grupacija Moët Hennessy predstavila nove berbe etiketa iz vinarija Cloudy Bay s Novog Zelanda, Cape Mentelle iz Australije, Terrazas de los Andes iz Argentine i Numanthia iz Španjolske.

Radi se o ponajboljim vinarijama u spomenutim regijama, čija su vina sada dostupna i u Hrvatskoj.

Cloudy Bay, svjetski je poznata vinarija i neosporni lider u proizvodnji vina na Novom Zelandu.  Vinogradi se nalaze u regiji Marlborough, a značajna je po najvećem  broju sunčanih dana u godini i ugodnoj klimi koji ju svrstavaju u jednu od najboljih lokacija za proizvodnju vina na svijetu.

Smještena u jednoj od najboljih australskih vinorodnih regija, vinarija Cape Mentelle proizvodi iznimna vina koja u potpunosti iskorištavaju potencijal vinogradarstva Margaret Rivera, zapanjujuće prekrasnog mjesta na zapadnoj obali Australije gdje se susreću dva velika oceana.

Argentinska vinarija Terrazas de los Andes smještena je na zapadu Argentine u regiji Mendoza te podnožju Anda. Vinogradi su smješteni na terasastim platoima na visini od 600 do 1500 metara nadmorske visine, a vinarija se profilirala kao jedna od najboljih u ovom dijelu svijeta.

Poznatu vinsku kuću Numanthia osnovala je 1998. godine  obitelj Eguren, rođaci obitelji Rioja, s ciljem da proizvedu najbolje vino u pokrajini Toro koja se nalazi u sjeverno zapadnom dijelu Španjolske blizu portugalske granice.

Wendy van den Schrick, ambasadorica robne marke prenijela je poseban doživljaj boja, okusa i mirisa predstavljenih premium vina. Započelo se s vinarijom Cloudy Bay i njezinim vinom Cloudy Bay Sauvignon blanc 2016., a nastavljeno predstavljanjem vinarije Cape Mentelle i njezina tri vina – Cape Mentelle Sauvignon Blanc Semillion 2016, Cape Mentelle Shiraz 2012, Cape Mentelle Cabernet Sauvignon 2011. Sljedeća je predstavljena vinarija Terrazas de los Andes i vina Terrazas Malbec 2015, Terrazas Single Vineyard Cabernet Sauvignon 2011 te Cheval des Andes 2009., da bi na kraju bila predstavljena  vinarija Numanthia i njezino vino Numanthia 2011.

 

 

 

Ostavi komentar