Morelo vile na četiri kotača

 

Kamper Morelo Palace s potpuno novim dizajnom interijera i eksterijera po svemu je vrhunsko vozilo. Bilo gdje da putujete, u ovom fascinantnom kamperu osjećat ćete se kao kod kuće

Prošle godine predstavili smo vam jedan od najprestižnijih brendova kamper vozila njemačkog proizvođača Morelo. Da se zaista radi o vrhunskim vozilima, između ostalog potvrđuje i ovogodišnje osvojeno prvo mjesto “König Kunde” među luksuznim modelima, što bi bio pandan osvajanju zlatne olimpijske medalje u nekom od sportova. Zabilježenim rezultatom na najvećem svjetskom karavanskom salonu 2018., Morelo je opet nadmašio sva predviđanja, što je već gotovo postao i običaj. Vlasnici Jochen Reimann i Reinhard Löhner sa svojom ekipom, redovito nakon Caravan Salona izviještavaju o novim rekordnim brojkama. Tako je u usporedbi s prošlogodišnjim salonom, ove godine prodano oko 5% više Morelo First Class Motorhomesa. Ukupan iznos od 112 prodanih primjeraka samo na ovogodišnjem sajmu apsolutni je prodajni rekord! Kako kažu, Morelo Palace s potpuno novim dizajnom interijera i eksterijera, uvjerio je kupce u sve ono što su u tvornici i željeli postići novim prestižnim modelom.

“Primili smo jako puno pozitivnih povratnih informacija”, kaže direktor Morela Jochen Reimann i nastavlja: “To je samo potvrda da kupci cijene naš rad i da su kroz naš slogan Dobrodošli doma prepoznali glavnu ideju koja nas je vodila i koja nas vodi u stvaranju svakog novog proizvoda.” Na ovogodišnjem CSD sajmu (Caravan Salon Düsseldorf), Morelo je rekordnom broju posjetitelja predstavio sasvim redizajnirani model Morelo Palace, koji je već i dosad, kupcima predstavljao najomiljeni model u gami najprestižnijih kamper vozila Morelo.
Morelov portfelj vozila inače započinje modelom Morelo Home (dužina 7,40 m, težina 4000 kg, startna cijena bez poreza 126 000 eura), a završava s Morelo Empire Linerom dužine do 11,80 m, težinom do 15 000 kg i cijenom od oko 400 000 eura. Kupci mogu birati i vrstu motora, a zavisno od modela najčešče se ugrađuju motori Iveco Daily ili Iveco Eurocargo, dok veći modeli – Palace, Empire ili Empire Liner – mogu biti i s motorom Mercedes Benz Atego. No, svi motori su sa emisijskom normom Euro 6… Svi se modeli proizvode s automatskim mjenjačima, a najmanji – Home – može se isporučiti i s ručnim mjenjačem. Gotovo svi modeli mogu biti opremljeni zračnim ovjesom, koji dodatno pridonosi ugodnoj vožnji. Automatskom nivelacijom vozila kod parkiranja, pritiskom na tipku, brine se opcijsko ugrađen EP Hydraulics potporni sustav.

Za nezavisnu upotrebu brinu se i opcijsko ugrađeni solarni paneli, a Dometic klimom vaša će vila na četiri kotača biti ugodno hladna i po najvećim vrućinama. Zimu u Morelu kamperu nećete osjetiti, stalno podno grijanje Alde u kombinaciji s radijatorskim, pobrinut će se da vam i kod izrazito niskih temperatura u iznimno kvalitetno izoliranim kamperima bude i više nego ugodno. Kapaciteti spremnika za vodu, otpadnu vodu i fekalije, pa i dodatni rezervoar za plin, osiguravaju vam sasvim nezavisan boravak u prirodi, čak i nekoliko dana. Tu je i naglašeno kvalitetna oprema – najbolji mogući ugrađeni aparati uz različite kombinacije tlocrta te mogućnost biranja vašeg kreveta, kupaonice i dnevnog boravka. Uglavnom, interijer možete složiti prema vašim željama… Pratiti TV program ili pogledati film na velikom zaslonu ili čak na dva (jedan televizor može biti ugrađen u spavaćoj sobi), popiti kavu iz automata Nespresso koji se pritiskom na tipku spušta iz ormara, popiti čašu ohlađenog šampanjaca iz Dometic frižidera ili za doručak pojesti svježe ispečen kruh iz ugrađene pećnice, te na kraju oprati posuđe u perilici – sve to, i puno više od toga, moguće je u Morelo kamperima. Velika tenda s dodatnim led osvjetljenjem brine se za ugodan boravak na „terasi“ kampera, a led rasvjeta u kamperu (s izuzetno malom potrošnjom energije), unutrašnjost čini čarobnom.

Da ćete sigurno i bez poteškoča doći na traženi cilj i s najvećim modelima, pobrinut će se najmoderniji navigacijski uređaj, a ugrađene kamere i dodatni parkirni senzori dodatno će vam olakšati parkiranje. U garažu najvećeg modela (Morelo Empire Liner), bez ikakvih poteškoća možete smjestiti osobno vozilo dužine do 3,85 cm, kao što su, na primjer, Porsche, Mercedes AMG GT ili Ferrari. Kod svih modela 108 postoji i opcija električnog dizala za bicikle, koji se u tom slučaju podignu iznad vozila, stvarajući tako još više prostora za ostale stvari. Toliko različitih mogućnosti standardne i dodatne opreme je na raspolaganju, da je jednostavno nemoguće u ovom tekstu sve ih predstaviti. Stoga sa svakim pojedinim kupcem u Morelu posebno dogovaraju sve pojedine detalje, pokušavajući na taj način svakome ispuniti i najzahtjevnije želje.

Ovlašteni prodavač svih modela za Sloveniju, Hrvatsku i ostale zemlje regije je tvrtka Promotrade iz Slovenije sa sjedištem u Žalcu, nedaleko Celja. Model Morelo Palace prvi je put predstavljen na hrvatskom tržištu na sajmu PLACE 2 GO u zagrebačkoj Areni, gdje je unutrašnjost vozila pogledalo više tisuća oduševljenih posjetitelja, a Promotrade je organizirao i promocije uz hrvatsku obalu, od Istre pa do Dubrovnika. Sigurni smo da stanovnici Hrvatske, kao i brojni gosti naše obale i otoka, sve češće na hrvatskim cestama mogu vidjeti ove luksuzne vile na četiri kotača. U slučaju da negdje primijetite parkiran Morelo kamper s registarskim tablicama GO-MORELO, bez ustručavanja se možete javiti – sa zadovoljstvom će vas upoznati s ovim modelom Morelo Palace 88 LB…

Za sve druge koji ne budu imali sreće naletjeti na ovaj kamper, ne preostaje ništa drugo nego da navrate na Kongres hrvatskog kampinga (koji će se održati u termama Tuhelj od 12. do 14. studenog), a na kojem će biti predstavljen Morelo Palace. Vrijeme je za promjene, a čar putovanja s luksuznim kamperima Morelo, mirne duše možemo usporediti s najluksuznijim jahtama. Razlika je u tome da sezona za vožnju traje cijele godine, pa čak i ako je vani minus 36 stupnjeva… Vlasništvo jednog Morelo kampera sasvim slobodno možete usporediti i s vlastitim vilama na moru, u Alpama, u Skandinaviji, Parizu ili Monte Carlu, gdje god… Bilo gdje da putujete – u ovom fascinantnom kamperu osjećat ćete se kao kod kuće.

Dogovorite testnu vožnju
Za više informacija o luksuznim Morelo vilama na kotačima možete posjetiti web stranicu Morelo ili web stranicu kompanije Promotrade (www-morelo-avtodomi-si/regija), a prema dogovoru s Promotradeom možete dogovoriti i testnu vožnju.

Tekst: Petar Begović

Ostavi komentar