Maybach se vraća

Projekt Maybach ponovo jaše, no ovoga puta ne kreće u akciju kao zasebna marka, nego kao luksuznija inačica S-klase, pod nazivom Mercedes-Maybach

O da, o da, o da! Maybach nam se vraća. Vlasnici najudobnijih fotelja u upravnoj zgradi Mercedes-Benza odlučili su da je projekt Maybach dovoljno mirovao, od 2012. godine kad je proizveden zadnji automobil, i da je vrijeme za novu mladost. No, ovoga puta Maybach ne kreće u akciju kao zasebna marka, nego kao luksuznija inačica S-klase, pod nazivom Mercedes-Maybach. Luksuznije od S-klase? S-klasa, koliko god luksuzna i prostrana u zadnjoj polovici svoje kabine, ipak je vozački automobil s naglaskom na korisnike s prednjih sjedala. Vozač je onaj koji je tu bitan i koji treba uživati. Novi će Mercedes-Maybach upravo tu nastaviti priču. Dulji za 20 centimetara od trenutne S-klase, okupat će putnike na stražnjim sjedištima gotovo bezgraničnim luksuzom i udobnosti.

Maybach

Vanjski znaci koji će vam reći da se ne radi o Mercedesu nego o Mercedes-Maybachu, dodatni je par prozorskih stakala iza zadnjih vrata – onih dodatnih dvadeset centimetara privatnosti, i posebni naplatci od dvadeset inča. Na vrhu rešetke hladnjaka, ovoga se puta neće nalaziti uspravan znak dvostrukog slova M, nego Mercedesova zvijezda. Maybach u drugoj generaciji nudi više mjesta nego u prijašnjem modelu 57, ali u puno manje razmetljivoj karoseriji. Kako bi u tako dugačkoj kabini olakšali komunikaciju putnika sa zadnje klupe i vozača, u automobil je ugrađen poseban sustav mikrofona koji hvata glas putnika i zatim ga zvučnicima prenosi vozaču. Osim na putničke glasnice, Mercedes je, pardon Maybach,  mislio i na ostale organe. Kabina ima vlastiti sustav kvalitete zraka, pa tako putnikova pluća ispunjava standardnom smjesom od 78% dušika, 21% kisika, 0,93% argona i 0, 03% ugljikovog dioksida tek nakon što ih obradi ionizator zraka i nakon što se u filtriranu smjesu plinova doda i mrvica posebno razvijenog parfema.

Maybach     Maybach

Osim što je mirišljaviji od bilo kojeg drugog automobila na svijetu, novi će Maybach vjerojatno biti i najtiši. Okviri prozora redizajnirani su, korištenjem zračn og tunela, kako bi proizveli što je manje buke moguće, a stražnja su sjedala smještena upravo tako da se vanjska buka što manje osjeti. „Kabinocentrični“  način razmišljanja nastavlja se obogaćivanjem unutrašnjosti drvenim i kromiranim detaljima, ručno šivenom Napa kožom, jastucima, čašama za pjenušac, panoramskim krovom čije se staklo može mijenjati od prozirnog do potpuno neprozirnog, grijanim stražnjim sjedalima koja se mogu spustiti do nagiba od gotovo  45 stupnjeva i koja mogu masirati. Kao vrhunac prostranosti, nezauzeto će se suvozačko sjedalo moći pomaknuti unaprijed i preko svoje krajnje točke, stvarajući tako sretniku sa stražnjeg sjedala slobodan prostor veličine Australije.

Maybach

Konji koji će vući tu luksuznu kočiju pit će isključivo benzin. Ovisno o dijelu svijeta u koji će se isporučivati, kupci će dobiti svoj Mercedes-Maybach u izvedbi S400 4Matic s V6 motorom od 3 litre i 328 KS, S500 s V8 motorom od 5 litara i 449 KS, i najjačom S600 inačicom s twin-turbo V12 motorom obujma 6 litara i 523KS. Automobili će se proizvoditi zajedno sa standardnom S-klasom u tvornici Sindelfingen pokraj Stuttgarta. Prodaja počinje na proljeće 2015. godine, a očekivana je godišnja naklada oko tri tisuće primjeraka. Cijena će biti stotinjak tisuća kuna veća od one S-klase, a to bi značilo da će nova generacija Maybacha biti dvostruko jeftinija od prijašnjeg modela 57. Uzimajući u obzir da je u desetak godina proizvodnje modela 57 i 62 ukupno prodano tek oko tri tisuće automobila, novi će Maybach imati puno veće izglede za dug i plodan život. Kupci automobila koji svoj interes fokusiraju isključivo na sjedišta bez volana ispred sebe, dalje od Rolls-Royce, Bentley ili Maybach limuzina nisu morali tražiti. Za obećanje da će trenutna S-klasa nuditi kupcima sve ono što je nudila prva generacija Maybacha, Mercedes kaže da su ga u potpunosti ispunili. No prijašnji kupci Maybacha nisu željeli prežaliti nestanak svoje omiljene marke i ekskluzivnost koju je sa sobom donosila. Mercedes S nudi sve ono što se zamisliti može, ali Maybach nudi ono što se ni zamisliti ne može, ono kad vam vaša mašta kaže – to je teško pitanje!

Maybach     Maybach

Tekst: Domagoj Kuna
Fotografije: Daimiler Global

Tekst je objavljen u Jet Set Magazinu broj 137

Ostavi komentar