Predstavljen novi Land Cruiser

Tehnološki jedan od najnaprednijih, a ujedno najjednostavnijih 4×4 vozila za svakodnevno korištenje u svijetu, kombinira potpunu sposobnost u terenskim uvjetima s izvanrednim užitkom vožnje po cesti. S više od 60 godina terenske tradicije, Land Cruiser zaista je postao ikona u segmentu 4×4 vozila. Njegove neprikosnovene terenske performanse i trajnost zaradile su mu reputaciju najdugovječnijeg i najpouzdanijeg automobila na svijetu s pogonom na sva četiri kotača.

Tajna Land Cruiserove trajnosti i terenskih sposobnosti krije se u kombinaciji korištenja izuzetno čvrste i otporne na deformacije “body-on-frame“ konstrukcije s iznimnim voznim osobinama u svim uvjetima te preciznim povratnim informacijama koje nudi vozaču. Također nekoliko jednostavnih za korištenje sustava pomoći u vožnji omogućuje brz i siguran prolaz nezgodnim i naoko gotovo nemogućim dijelovima terena, dok početnicima znatno pomaže u razvijanju njihove vozačke tehnike.

S druge strane, prepoznajući da su stil, udobnost i dojam svakodnevne vožnje na cesti jednako važni Land Cruiserovim kupcima, naš terenac kombinira prepoznatljive terenske mogućnosti s upadljivim i modernim stilom, visokim standardima kvalitete unutrašnjosti, pohvalnom udobnošću i novim Toyota Touch® 2 Go Plus multimedijalnim sustavom. Niti jedan drugi model u segmentu ne može konkurirati Land Cruiserovoj kombinaciji terenskih i cestovnih sposobnosti. Njegov izražen stav, poboljšana udobnost vožnje i napredna tehnologija stvaraju dojam premium vozila za sve prilike.

NOVI 2,8 D-4D MOTOR

Novi 2,8-litreni četverocilindrični turbodizelski motor dostupan je s novim 6-stupanjskim Super ECT automatskim mjenjačem ili 6-stupanjskim ručnim mjenjačem 7% povećanje maksimalnog momenta, 11% povećanje momenta pri niskim brzinama, 9% poboljšanje u potrošnji goriva.

Koristeći novi upravljački sustav ubrizgavanja goriva kako bi smanjio potrošnju goriva i povećao užitak u vožnji, 2,8 D-4D motor razvija impresivnih 370 Nm momenta već pri 1.200 okretaja, a maksimalnih 450 Nm momenta između 1.600 i 2.400 okretaja. Time će ubrzati do 100 km/h kroz 12,7 sekundi i postići maksimalnih 175 km/h. Prosječna potrošnja goriva i emisije CO2 su smanjene za 9% na ukupno 7,4 l/100 km (7,2 l/100 km za trovratni model), odnosno na 194 g/km (190 g/km za trovratni model). Kada je uparen s novim 6-stupanjskim automatskim mjenjačem, 2,8 D-4D razvija maksimalnih 420 Nm momenta, ali u rasponu od 1.400 i 2.400 okretaja. Time će ubrzati do 100 km/h kroz 12,1 sekundi – brže nego s ručnim mjenjačem – i postići istovjetnih 175 km/h, a pri tome se prosječna potrošnja i emisije CO2 zadržavaju na istim razinama.

Novi Land Cruiser upadljivog je vanjskog dizajna koji kombinira nove stilske detalje sa slikom robusnog i trajnog automobila koji je od samih početaka zamišljen kao originalno svestrano vozilo s pogonom na sve kotače.

Iznutra Land Cruiser ostaje vjeran svojim korijenima: ostavlja dojam trajnosti i robusnosti, u skladu s tradicijom svoga imena, ali ujedno unosi novu dozu premium ugođaja zahvaljujući korištenju prvoklasnih materijala koji postavljaju visoke kriterije za udobnost, kvalitetu, jednostavnost korištenja i naprednu tehnologiju.

POBOLJŠANA MULTIMEDIJA I SIGURNOSNA OPREMA

Novi Land Cruiser donosi multimedijalni sustav Toyota Touch® 2 s ekranom osjetljivim na dodir, te posve novi Toyota Touch® 2 Go Plus s naprednim navigacijskim sustavom koji još bolje prepoznaje govorne naredbe, serijski uz opremu Executive. Napredna multimedija ujedno nudi Mirrorlink povezivost s mobilnim telefonom te prijenos slike ekrana mobilnog telefona na ekran Toyota Touch® 2 sustava – s vrlo jednostavnim korištenjem.

Od brojnih opcija multimedije, tu su još Bluetooth® povezivost, CD/MP3 i USB, te kamera za pomoć pri vožnji unatrag, serijski od opreme Limited.

Za uvećani prikaz kliknite na fotografiju…

 

 

 

Ostavi komentar