Hvarski gastro biser

Passarola u Hvaru već je godinama omiljena gurmanska adresa. Dolazak mlade kuharske zvijezde Marija Mandarića novi je iskorak ovog iznimnog restorana

Franci Mjeda, mirni, tihi i superprofesionalni vlasnik restorana Passarola u Hvaru, i te kako dobro zna posao i tu već odavno nema nikakvih dvojbi. Ono što je, međutim, novo u Passaroli, zaslužuje posebnu medijsku pozornost, a svakako i preporuku svakom putniku namjerniku na najsunčaniji jadranski otok.  Mario Mandarić, mlada kuharska zvijezda s ozbiljnim brojem Michelinovih zvjezdica u nogama, s laskavim Forbesovim priznanjem (uvršten je među trideset najutjecajnih mladih ljudi u Europi u kategoriji „Umjetnost i kultura“) te s iskustvom iz nekih od najboljih svjetskih restorana, svoje kulinarsko umijeće pokazuje upravo u Passaroli. Franci Mjeda odlučio je da njegov hvarski biser (apsolutni pobjednik i po ljepoti interijera) zaslužuje samo najbolje. A Mandarić je upravo to!

 

– Zapravo bih želio da se ova priča ne pretvori u nešto pretenciozno. Franci i ja želimo da ovaj restoran privlači sve, ne samo probranu publiku koja je stigla na glumatanje s pjenicama i želeima. I zato mi radimo gregade, gulaš od puha, brudet, koristimo sve sa otoka i iz mora, čičak, vlasulje, morski kamen, ali i svoj maslac, mlijeko, kruh… – pojašnjava chef poznat i priznat i po tome što ne priznaje viškove hrane – Mr. Zero Waste!
– Možda će se netko uvrijediti, ali tvrdim da one istinske dalmatinske kuhinje danas više nema. A trebalo bi je biti. Ideja je u Passaroli povezati povijesne trenutke s aktualnom gastronomijom.

Želimo nuditi hranu koju su jeli omiški gusari 1212.godine, kad su slavili velike pobjede. Želimo kuhati njoke bez krumpira, kao što su prije to prije dvjesto godina Hvarani i morali raditi, nakon što je krumpirova zlatica uništila sav krumpir na otoku. Jednostavnost i tehničko savršenstvo – to je plan, tako ćemo raditi i siguran sam da će gosti prepoznati tu originalnost i naravno kvalitetu – energično inzistira Passarolin gastromag. Restoran će raditi i tijekom jeseni, pa i dulje, vikendima u kombinaciji s noćnim klubom koji se nalazi ispod restorana. Tu je i atraktivan postav akademskog slikara i kipara Nene Mikulića (i brata mu također), koja se upravo savršeno sljubila s osvježenim interijerom najatraktivnijeg hvarskog restorana.

Više na: www.restaurant-passarola.eu

Ostavi komentar