Gala večer u HNK-u

Nakon iznimno uspješnog gostovanja slavnih sanktpeterburških baletnih prvaka u listopadu prošle godine, kada su nastupili na sceni Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu zasluživši ovacije prepunoga gledališta, priprema se još jedno veliko gostovanje proslavljenih ruskih umjetnika u Zagrebu.

Ostvarivši blisku suradnju s velikim sanktpeterburškim kazališnim kućama, poput Marijinskog teatra, Akademskog kazališta opere i baleta Mihajlovskij te Akademskog kazališta opere i baleta Leonid Jakobson, zagrebački HNK ugostit će međunarodno nagrađivane i svjetski proslavljene baletne i operne umjetnike tih velikih kazališnih kuća 5. i 6. lipnja u programu pod nazivom Gala koncert sanktpeterburškog baleta, opere i mjuzikla.

Pod umjetničkim oblikovanjem nagrađivanog baletnog prvaka i umjetničkog voditelja sanktpeterburškog kazališta Leonid Jakobson, Andriana Fadejeva, u sklopu Gala koncerta bit će izvedeni  atraktivni dijelovi iz svjetski poznatih baleta i opera poput Carmen G. Bizeta, Pepeljuge S. Prokofjeva, Spartaka A. Hačaturjana, Don Quijotea L. Minkusa, Chopiniane F. Chopina, Korsara R. Driga, mjuzikla Ples vampira M. Kunza i J. Steinmana i mnogih drugih glazbenih djela svjetski poznatih kompozitora.

Zagrebačka publika imat će ekskluzivnu priliku uživati u nastupima nekih od vodećih ruskih, a time i europskih baletnih i opernih solista, pobjednika mnogih državnih i međunarodnih natjecanja.

Njihov nastup u Zagrebu jedinstvena je prigoda da se doživi zajedničko predstavljanje ovih velikih sanktpeterburških umjetnika u sklopu jednog programa, što je svakako izniman događaj za Hrvatsku, ali i za Rusiju, te se nipošto ne smije propustiti.

 

 

Ostavi komentar