Epson najavljuje novi osnovni model DTG i DTF hibridnog pisača

Uz pomoć ovog printera hobisti i poduzetnici mogu uz smanjene troškove osigurati visoko kvalitetni tisak na tekstil, čak i na tekstil tamnih boja.

Novi model SC-F1000 je prvi pisač dizajniran posebno za kratkometražni ispis na ovom području. Učinkovit je i uz 4 osnovne boje i opremljen je bijelom tintom. To omogućuje, uz uobičajeni tisak na svijetle tekstile, i tisak na komade u tamnim bojama uz izvrsnu kvalitetu i jednostavan postupak.

Beograd, 25. siječnja 2024. – S modelom SureColor F1000, Epson je među prvima na tržište plasirao DTG i DTFi hibridni pisač s bijelom tintom i za tamne materijale. SC-F1000 upotpunjuje Epsonov portfelj DTG i DTFilm hibridnih pisača (izravno na odjeću ili izravno na film) i posebno je prikladan za korisnike koji traže isplativo rješenje za ispis malih naklada na velikom broju različitih svijetlih i tamnih slika materijala.

S PrecisionCore Micro TFP tehnologijom ispisne glave u kombinaciji s NV (Nozzle Verification) tehnologijom, SC-F1000 postiže pouzdano izvrsnu kvalitetu ispisa s visokim stupnjem stabilnosti boja i obnovljivosti. SC-F1000 opremljen je bijelom tintom koja omogućuje izravan tisak na tamne odjevne tkanine kao i na folije. Novi model SC-F1000 bit će dostupan od svibnja u specijaliziranim trgovinama.

Pisač koristi nove tinte UltraChrome DG2 koje sprječavaju razlijevanje žute i crne boje i proizvode živopisne boje. Budući da se može koristiti i za DTG i za DTFi ispis, ovaj uređaj omogućuje primjenu na velikom broju različitih materijala. Stoga je idealan za izradu na zahtjev i tisak na majice, hoodice, majice, jastuke i slične reklamne proizvode.

S kompaktnim dizajnom koji ne zauzima puno prostora, novi pisač nalazi mjesto čak i u skučenim prostorima. Budući da uređaj zahtijeva ventilator, može se čak i objesiti izravno na zid. Vrlo je jednostavan za korištenje i pruža brojne funkcije koje intuitivno omogućuju precizan i visokokvalitetan ispis. Veliki poklopac je tu za lakše umetanje materijala, odnosno folije za tisak, dok set senzora prepoznaje neravnine i nabore na materijalu i tako sprečava greške. Printer ima i mogućnost podešavanja visine čime se površina za ispis automatski podiže ili spušta na optimalnu visinu.

Pisačem se upravlja preko zaslona osjetljivog na dodir s intuitivno kreiranim izbornicima, a povezivanje je moguće preko Gigabit Ethernet, USB i WLAN mreže. Nadalje, ima niz funkcija, kao što je automatski sustav čišćenja koji minimizira troškove održavanja i povećava produktivnost. Vrećice s tintom velike količine traju dugo, a zamjena je brza i jednostavna. Fleksibilnost i produktivnost SC-F1000 dodatno je podržana Epsonovim softverom “GarmentCreator2”, koji uključuje unaprijed postavljene postavke ispisa za bržu i učinkovitiju proizvodnju.

Marko Đurić, prodajni predstavnik za Balkan u tvrtki Epson, kaže: „Trendovi na tržištu dovode do toga da je potražnja za osnovnim modelom DTF printera u posljednje vrijeme sve veća. Naš novi model cjenovno je vrlo pristupačno rješenje koje će korisnicima olakšati izlazak na tržište. Epson SC-F1000 pruža izvrsnu kvalitetu ispisa, pouzdanost i mnoge značajke koje poboljšavaju produktivnost i doprinose optimalnoj potrošnji resursa.”

Dodatne informacije: Epson rješenja za profesionalni grafički ispis

Ostavi komentar