Epson i Anker su podmirili slučaj vezan uz svjetlinu projektora

Anker će ispraviti navedene lumene u skladu s industrijskim standardima. Nagodba naglašava predanost Epsona međunarodno prihvaćenim standardima koji vrijede za cijelu industriju i pomažu potrošačima donijeti informiranu odluku o kupnji

 Epson je danas objavio da je postigao nagodbu s Ankerom za njegovu nedavnu tužbu u kojoj ističe zavaravajuće prakse oglašavanja. Prema uvjetima nagodbe, Anker je pristao ispraviti prethodno pogrešno navedene lumene svojih projektora kako bi odrazio točnije tvrdnje o svjetlini u korist potrošača. Prvobitna žalba podnesena je kao dio Epsonovih stalnih nastojanja da osigura robnim markama korištenje međunarodno priznatih i prihvaćenih standarda svjetline kako bi potrošačima pomogli u donošenju informirane odluke o kupnji.

“Naš cilj je jasan – osigurati da potrošači imaju točne informacije pri donošenju odluka o kupnji,” rekao je Mike Isgrig, potpredsjednik, potrošačka prodaja i marketing, Epson America. “Ankerovi postupci ispravljanja tvrdnji o lumenima prema industrijskim standardima mjerenja pomažu potrošačima osigurati što očekivati od performansi njihovih projektora. Dosljedna uporaba standardiziranih metrika u konačnici pozitivno utječe na cijelo tržište te osigurava potrošačima pravi projektor za njihove potrebe gledanja.”

Anker će ispraviti specifikacije lumena za sljedeće modele:

  • Nebula Cosmos Laser 4K (D2350) smanjit će se s 2400 lumena na 1840 lumena
  • Nebula Cosmos Laser (D2341) smanjit će se s 2400 lumena na 1840 lumena
  • Nebula Cosmos (D2140) smanjit će se s 900 lumena na 810 lumena

Epson® je registrirani zaštitni znak tvrtke Seiko Epson® Corporation. Svi drugi nazivi proizvoda i drugi nazivi tvrtki koji se ovdje koriste samo su u svrhu identifikacije i mogu biti zaštitni znakovi ili registrirani zaštitni znakovi njihovih vlasnika. Osim pogrešaka i propusta, sve specifikacije podložne su promjenama bez prethodne najave.

Epson upozorava kupce da budu na oprezu s pogrešnim mjernim podacima navedenim kao “Lux”, “LED lumeni” ili “Svjetlina žarulje” koji ne slijede standardiziranu metodologiju i stoga materijalno utječu na sposobnost potrošača da usporede performanse projektora. Mjerenja za projektore definiraju međunarodno priznate standardne skupine, uključujući International Organization for Standardization (ISO) i International Committee for Display Metrology (ICDM). ICDM objavljuje Standarde mjerenja prikaza informacija (IDMS) u kojima je odvojeno definirana metodologija za mjerenje svjetline boje projektora i svjetline bijele boje. ISO standard koji definira metodologiju mjerenja projektora je ISO21118:2020. Kada se slijede ovi standardi, ne postoji dvosmislenost u pogledu toga kako projektore pravilno mjeriti i uspoređivati.

Ostavi komentar