Električni hiperautomobil Lotus Evija

Budući da se bliži datum prvih isporuka, Lotus je otkrio specifikacije, prilagodbe i postupak naručivanja za svoj električni hiperautomobil Evija. Naime, kupci imaju mogućnost sami dizajnirati svoju idealnu Eviju pomoću konfiguratora osjetljivog na dodir koji prikazuje slike i animacije visoke razlučivosti te tako definirati kako će izgledati njihov automobil. Ta je britanska marka kupcima također voljna ispuniti i druge zahtjeve za personalizaciju mnogih aspekata automobila, uključujući vanjske boje i unutarnju opremu.

 

Tehnologija „Ray-tracing“ također se rabi i za davanje predodžbe o tome kako će automobil u svojoj odabranoj boji izgledati u različitim uvjetima sunčeve svjetlosti, i to specifično za određene dijelove svijeta. Konačno, videozapis od 360 stupnjeva kupcima pruža puni pregled gotove konfiguracije. Drugi aspekt postupka naručivanja je „knjiga izgradnje“, koja fotografijama dokumentira sastavljanje kupčevog osobno prilagođenog automobila u različitim fazama. Ova se knjiga kupcu predaje zajedno s ključevima pri primopredaji.

Serijska proizvodnja i prve isporuke ovog dvosjednog modela trebaju započeti sredinom ovoga ljeta. Prva godina proizvodnje Evije već je rasprodana, a Lotus kaže da će ukupno graditi samo do 130 primjeraka automobila, kako bi se osigurala ekskluzivnost. Lotus Evija je ultraekskluzivni, u potpunosti električni hiperautomobil s cijenom od dva milijuna funti. Od 0 do 100 km/h stiže za manje od tri sekunde i postiže maksimalnu brzinu veću od 320 km/h. Prijave kupaca za drugu godinu proizvodnje još se uvijek primaju, a polog iznosi 250 000 funti. Predsjednik uprave Lotusa Phil Popham opisao je Eviju kao „automobil bez premca“ i kaže da taj model otvara put budućim „vizionarskim“ idejama u sastavu marke.

Ostavi komentar