Dvadesetprva sezona „Ulyssesa“

Vlatko Stefanovski 29. kolovoza svojim koncertom završava ovogodišnju sezonu na Brijunima

Kazalište Ulysses već dva desetljeća uspješno pretvara otočje Velikog i Malog Brijuna u jedinstvenu ljetnu pozornicu na kojoj se izmjenjuju vrhunske predstave i glazbeni programi. U sklopu predstojeće sezone (od 16. srpnja do 29. kolovoza) bit će izvedena premijerna predstava Eugènea Ionesca „Nosorog“ u režiji Lenke Udovički, komad „u kojemu se svi  prepoznajemo onda kad pristajemo na trendove i postajemo većinsko krdo, kad se priklanjamo većinskom mišljenju iz straha od osude i kad štiteći karijere okrećemo glavu na drugu stranu”.

Ovogodišnji kazališni program obuhvatit će i izvedbe ranijih Ulyssesovih uspješnica kao što su „Kralj Lear“ W. Shakespearea, „Tko se boji Virginije Woolf?“, „Moj obračun s njima“ Miroslava Krleže (u izvedbi Rade Šerbedžije) te Sofoklove „Antigone – 2000 godina kasnije“. Na Velikom Brijunu  moći ćete pogledati i tri nova autorska projekta: plesno-kazališnu monodramu Staše Zurovca „Lulu“, autorski projekt Tonke Mršić i Gale Nikolić „Zemlja vukova“ te predstavu Kolektiva Igralke i Tjaše Črnigoj „Bakice“. Tu je i stalni Ulyssesov gost Zijah A. Sokolović sa svoje dvije monodrame – „Lijevo desno glumac“ i “Glumac…je glumac…je glumac”.

Ulysses priprema i zajednički projekt teatara okupljenih pod nazivom RUTA Grupa Triglav (Regionalna unija teatara Triglav), u sklopu kojeg će se predstaviti Kamerni teatar 55 iz Sarajeva („Pozorište za početnike”), Beogradsko dramsko pozorište dolazi s predstavama „Ružni prljavi zli“ (po motivima poznatog filma E. Scole) i već kultnim „Letom iznad kukavičjeg gnijezda“.

Na Brijunima će nastupiti i Gradsko pozorište Podgorica i Barski ljetopis s „Don Quijoteom“ po motivima Cervantesa, Dramski teatar iz Skoplja („Hipnoza jedne ljubavi“) i Mestno gledališče iz Ljubljane („Iskoristi i odbaci me“). Sezonu će već tradicionalno otvoriti koncert Rade Šerbedžije i Zapadnog kolodvora, a glazbeni dio ovosezonskog programa obogatit će i glazbenici Damir Urban & 4 te Vlatko Stefanovski, koji će tijekom ljeta održati samostalne koncerte.

Detaljnije na: www.ulysses.hr 

Ostavi komentar