Dani školjaka u sjeverozapadnoj Istri

Jedna od prepoznatljivih i sad već tradicionalnih gourmet manifestacija sjeverozapadne Istre su Dani školjaka koji se ove godine održavaju od 14. veljače do 20. ožujka.

                          

Cilj ove manifestacije je predstaviti tradicionalna jela i obogatiti predsezonsku turističku ponudu pružajući priliku svim gurmanima da okuse odlične školjke Jadranskog mora poput kanaštrela, kapešanta, pedoća, dondola, mušula i oštriga.

„Dani školjaka još je jedna, sad već tradicionalna manifestacija, kojom predstavljamo istarsku gurmansku kulturu. Vrsni chefovi naših restorana i konoba i ove godine predstavit će ovu deliciju u različitim jelima pripremljenima na tradicionalan, ali i moderan način. Uz uživanje u sjajnoj hrani, bit će to i prilika za sve goste da uživaju u istarskim ljepotama i u zimskom izdanju, a da Istra ima itekako puno ponuditi i u ovom razdoblju, najveći je dokaz posjećenost koja je iz godine u godinu sve veća. Ovakvim manifestacijama sjeverozapadna Istra profilira se kao destinacija za cijelu godinu, a pružaju priliku za isticanje lokalne kulture i običaja, kako u pripremanju školjaka, tako i uživanju u svim ostalim blagodatima koje nudimo“, izjavio je Milovan Popović, direktor Turističke zajednice grada Umaga.

Za kulinarske delicije tijekom ove manifestacije pobrinut će se restorani Astarea i Silvano u Brtonigli, konoba Nono i Tre Volti u Umagu, Porto Salvore, Toni i Vilola u Savudriji, Lux Casinò Hotel Mulino u Bujama te Gatto nero, San Benedetto i Tomato u Novigradu koji su sastavili posebne menije s autohtonim namirnicama po promotivnim cijenama.

Razvoj manifestacija u predsezoni i posezoni ima značajan utjecaj na razvoj destinacijskog turizma, a Dani školjaka odličan su povod za dolazak u sjeverozapadnu Istru tijekom veljače i ožujka.

 

Ostavi komentar