Dani istarskih šparuga

Sad već tradicionalna gourmet manifestacija „Dani istarskih šparuga“,  već desetu godinu zaredom okuplja najbolje restorane i konobe sjeverozapadne Istre. Posjećenost manifestacije raste iz godine u godinu, kao i broj uključenih ugostitelja, pa će tako i ovog proljeća čak 30 vrhunskih restorana i konoba imati priliku gostima prenijeti ono najbolje što šparuga kao namirnica nudi.

Šparoga ima bogatu nutritivnu vrijednost i vrlo malo kalorija. Sadrži vitamine A, K, B, C i E, željezo, bakar, kalij, cink, magnezij te visok udio vitamina E koji se često spominje kao vitamin plodnosti. Osim što je vrlo uravnotežena namirnica, jedna je i od najcjenjenijih samoniklih kultura koje uspijevaju na ovom području i koja od davnina obogaćuje istarske jelovnike.

Tako će i ovog proljeća svoje prigodno osmišljene menije prezentirati sljedeći restorani i konobe: Porto Salvore, Ancora iz Savudrije, Toni, Villa Rosetta, Villa Vilola iz Zambratije, Lido, Zlatna Vala, Da Lorenzo iz Umaga, Melon, Nono iz Petrovije, Badi iz Lovrečiće, Rustika, Bušćina iz Marije na Krasu, San Benedetto iz Dajle, Klaj iz Fiorina, Astarea, Gourmet Restoran San Rocco, Primizia Food&Wine, Silvano iz Brtonigle, Morgan iz Bracanije, Rondo, San Leonardo i Sergio iz Buja, La Parenzana iz Volpije,Igor iz Kaštela, Lux Casino Hotel Mulino iz Škrila, Malo selo iz Fratrije, Pjero iz Kremenja, Rino i Stari podrum iz Momjana.

Dani istarskih šparuga održavaju se od 23. ožujka do 15. svibnja 2016., a više informacija pronađite na web stranici Colours of Istria.

Ostavi komentar