Čudo iz Lamborghinija: Huracán Sterrato

Ljubitelje Lamborghinija obradovala je vijest da model Urus neće još dugo biti jedini aktualni Lamborghini koji može sići s glatke ceste. Naime, nedavno je ta poznata talijanska marka objavila službeni video prvog serijskog superautomobila za sve terene – Huracán Sterrato.

Isječak, koji je zvučno praćen pulsirajućim techno ritmom, prikazuje najnoviji Huracán kako se utrkuje s brdskim biciklom do neke talijanske vile. Ta se utrka može činiti čudnom, ali ilustrira da robusni automobil s dvojim vratima može ići tamo gdje drugi super-automobili ne mogu niti sanjati. Iako je utrka završila bez pobjednika, teško je ne biti impresioniran blistavim coupéom, koji ne gubi na brzini čak ni dok se spušta s ceste na neravnu, grubu zemlju.

Iako je video definitivno teaser, čija je namjera zagolicati maštu gledatelja, daje nam savršenu sliku o tome što možemo očekivati od varijante za kojom entuzijasti žude otkako je 2019. debitirala kao koncept. Usprkos tome što je sve snimljeno u stilu relija koji otežava razaznati detalje karoserije, mogu se vidjeti svi novi Sterratovi robusni dodatci (nešto govore i objavljene fotografije). To uključuje zaštitnu oblogu, šire blatobrane, krovni nosač i pravokutna svjetla za maglu postavljena sprijeda. Također je podignut, što omogućuje vožnju po grubom i neravnom terenu bez razmišljanja i opreza. Pokušajte to u bilo kojem drugom superautomobilu i vrlo brzo ćete morati zvati vučnu službu.

Lamborghini tek treba reći kakav će pogonski sklop krasiti Sterrato, ali divlji zvuk koji dopire iz vozila u videu, sugerira da će to biti isti 5,2-litreni V-10 motor koji se nalazi u ostatku asortimana, vjerojatno sparen sa sedmoprijenosnim mjenjačem s dvostrukom spojkom. Također, još uvijek čekamo i na informaciju hoće li automobil imati sustav pogona na sve kotače. Sam Lamborghini hvali svestranost automobila, pa će možda biti opremljen sustavom koji omogućava prebacivanje između pogona na dva i četiri kotača. Srećom, ne bismo trebali još dugo čekati da saznamo. Huracán Sterrato je gotovo sigurno jedan od tri nova modela koje će Lamborghini lansirati do kraja 2022.

Ostavi komentar