Bugatti Chiron Noire: verzija za „pliće“ džepove

 

Bugatti nosi titulu prodavača najskupljeg automobila na svijetu: La Voiture Noire proizveden je u jednom jedinom primjerku i prodan je za 18,7 milijuna dolara (kupac je nepoznat). Sada je stigla vijest da francuski proizvođač želi pružiti priliku da više ljudi postane vlasnikom takvog prestižnog Bugattija i to kupnjom modela Noire Elegance i Noire Sportive, dvije verzije najjeftinijeg modela marke – Chirona. Sa samo 20 modela koji će biti proizvedeni, ovaj par ograničenih izdanja Chirona crpi inspiraciju iz Bugattijevog legendarnog tipa 57 SC Atlantic, napravljenog kasnih 30-ih u samo četiri primjerka.  Chiron Noire Elegance je blještavija verzija s cijelim tijelom obloženim golim karbonskim vlaknima. Prednja rešetka hladnjaka je u uobičajenom Chironovu obliku, osim što sada ima dva nova mrežasta oblika ukrašena Bugattijevim znakom izrađenim od čvrstog srebra i crne cakline.

Stražnji stup u obliku slova C isporučuje se u izvedbi od mat poliranog aluminija, kao i određeni dijelovi poklopca motora te bočnih retrovizora. Na stražnjim blatobranima, u blizini otvora za kotače, riječ „Noire“ utisnuta je u svjetlijoj nijansi crne boje, što ponosno potvrđuje elitni status automobila. Kočione čeljusti također su crne boje, a vanjštini daju elegantni noćni izgled. Unutrašnjost je tapecirana crnom kožom. Mat aluminijske letvice vizualno povećavaju C-liniju između sjedala, a Noire znak ukrašava središnji naslon za ruke, pragove vrata te ostale naslone za ruke i glavu. Kao i Elegance, i Chiron Noire Sportive također je „odjeven“ u crno, ali umjesto karbonskih vlakana, ima crni mat lim, uključujući prednji spojler, rešetku i poklopac motora. Tamni završetak proteže se na naplatcima i četverostrukim ispušnim cijevima koje služe kao krajnja točka za ispušni sustav automobila, izrađen od titana. Dok se kabina Elegancea može pohvaliti sjajnom crnom bojom, interijer Sportivea posve je suprotan – sve je mat, čak i koža. Tu se ne mogu pronaći reflektirajuće površine, svaka je strana dizajnirana za hvatanje svjetla.

Najljepša vijest je da za ove ekskluzivne modele nećete morati izdvojiti osamnaestak milijuna dolara. Sviđaju vam se i pitate se koliko ćete duboko morati posegnuti u džep? Premda cijene tek stižu, bojimo se da ćete i za ovakve „prihvatljivije“ verzije morati pričekati na glavni zgoditak Eurojackpota…

Ostavi komentar