BMW sedmica za ekskluzivni užitak

Skladne proporcije, beskompromisno odmjeren dizajn vanjštine i precizne linije, ukazuju na to da je na djelu samopouzdanje u pogledu stila, samouvjerena dinamika i ekskluzivna elegancija

S novim BMW-om serije 7, BMW je redefinirao kako ekskluzivno, luksuzno iskustvo u vožnji treba izgledati u svom suvremenom obliku koji ruši barijere. Revolucionarne tehnologije u području dizajna lakih materijala, pogonskih sustava, podvozja, operativnih sustava, inteligentnog povezivanja i unutarnjeg uređenja, stavljaju naglasak na BMW-ov cilj da poveže nenadmašan užitak u vožnji s udobnošću koju luksuzna limuzina pruža na dugim putovanjima. Kad je riječ o poboljšanju dinamike, potrošnje, udobnosti i sigurnosti u vožnji, među ključnim faktorima je i korištenje plastike ojačane ugljičnim vlaknima (carbon-fibre-reinforced plastic CFRP) u izgradnji karoserije, motori nove generacije BMW grupe, hibridni sustav novog BMW-a 740e koji se može spojiti na električnu mrežu (plug-in hybrid), aktivni sustav podvozja Executive Drive Pro, prekidač za kontrolu iskustva u vožnji s ADAPTIVE (prilagodljivim) načinom vožnje te nova tehnologija prednjih svjetala BMW Laserlight. S druge strane, kako bi se povećala udobnost na stražnjim sjedalima, noviteti uključuju funkciju Executive Lounge s mogućnosti masaže i programom vitalnosti, Sky Lounge panoramski stakleni krov, svjetlosni „tepih” Welcome Light Carpet, naglašeno osvjetljenje ambijenta te držač za pametne telefone s punktom za induktivno punjenje.

bmw2

Među istaknutijim inovacijama kad je riječ o operativnom sustavu i tehnologijama pomoći u vožnji, nalaze se i unaprijeđenje iDrive sustava, koji sad sadrži i zaslon na dodir te BMW upravljanje pokretom, zajedno s funkcijom Touch Command (upravljanje na dodir), novi BMW-ov Head-Up zaslon u području vjetrobranskog stakla izravno u vidokrugu vozača, upozorenje pri uključenju u promet na križanjima, asistent za kontrolu upravljanja i vožnju u voznom traku, aktivna zaštita od bočnih sudara, Surround View sa 3D pregledom i sustav parkiranja preko daljinskog upravljača. Dizajn novog BMW-a serije 7 idealno je utjelovljenje karaktera ovog automobila. Skladne proporcije, beskompromisno odmjeren dizajn vanjštine i precizne linije ukazuju na to da je na djelu samopouzdanje u pogledu stila, samouvjerena dinamika i ekskluzivna elegancija. Optimizirana ravnoteža između užitka u vožnji i udobnosti na dugim putovanjima pronalazi svoju jasnu ekspresiju u nepogrešivoj auri luksuzne limuzine koju automobil odašilje podjednako u standardnoj verziji, kao i u verziji s produženim razmakom između osovina.
– Mi u BMW-u vjerujemo da se budućnost može vrlo učinkovito predvidjeti, a mi ćemo se potruditi da je oblikujemo. Najvažniji cilj kod dizajniranja ovog novog automobila bilo je stvaranje vizije modernog luksuza te nadilaženje očekivanja naših kupaca. Prema vjerovanju BMW-a, ideja modernog luksuza je ukorijenjena u najmodernijim tehnologijama i iznimno pažljivom pridavanju važnosti detaljima. Ova generacija BMW-a serije 7 je najluksuzniji, najudobniji te – u svakom pogledu – najbolji automobil koji smo ikad proizveli u ovoj klasi – tvrdi Adrian van Hooydonk, viši potpredsjednik Dizajna BMW grupe.0

bmw1

Parkiranje bez vozača

Novi BMW serije7 prvi je serijski automobil u svijetu koji će moći manevrirati, parkirati i ući/izaći u pravokutne parkirne prostore te u garaže bez da se itko nalazi za upravljačem. Stoga kontrola parkiranja preko daljinskog upravljača omogućuje vozačima pristup uskim parkirnim prostorima s lakoćom. Vozač pokreće vožnju automobila u ili iz parkirnog prostora preko (također tek razvijenog) BMW Display ključa. Dok automobil izvodi poluautomatski manevar, vozač pazi na prepreke.

Ostavi komentar