„Bella figura“ u HNK-u

Boris je uspješan poduzetnik koji namjerava uživati u romantičnoj večeri sa svojom ljubavnicom Andreom, koja je samohrana majka i pomoćnica u ljekarni. Boris slučajno spomene kako je restoran preporučila njegova žena, i ta mala indiskrecija proizvede ozbiljne, čak katastrofalne posljedice. Andrea je bijesna i ne želi izaći iz automobila. Parkirajući pred restoranom, Boris udari stariju ženu. Uskoro se Borisu i Andrei pridružuje još jedan par, Eric i Françoise u pratnji Ericove majke, Yvonne.

ksenija4Ubrzo postaje jasno kako su oba para povezana nezgodom, a da sve bude kompliciranije, Françoise je najbolja prijateljica Borisove žene. Kad Andrea predloži neka svi zajedno večeraju, nesreća i šok onemogućuju Borisa da odbije taj opasan prijedlog. Napetost između Andreje i Borisa sve je veća i uskoro svima za stolom postaje jasna prava priroda njihova odnosa. Na vidjelo izlazi i to da je, zbog loših ulaganja, Borisova tvrtka na rubu bankrota. Pomno čuvana buržoaska fasada uspješnoga biznismena i dobroga muža počinje se urušavati prema neizbježnoj imploziji…

Sadržaj je to predstave „Bella figura“,  prve ovesezonske premijere zagrebačkog HNK-a, francuske spisateljice, dramatičarke, glumice i scenaristice Yasmine Reze čiji su komadi prevedeni na više od 35 jezika i igraju se na pozornicama širom svijeta. Redatelj predstave je Boris Liješević, jedan je od najtalentiranijih srpskih redatelja srednje generacije, a glume Lana Barić, Milan Pleština, Olga Pakalović, Dušan Bućan i prvi put nakon dolaska iz ZeKaeM-a – Ksenija Marinković (na slici).

Nakon premijerne izvedbe 6. 11., predstavu tijekom studenoga možete pogledati 9.11., 10.11., 12.11., 14.11., 18.11.,

Ostavi komentar