Aura proizvodi svjetske klase

Teranino i Karbun perjanice su istarske destilerije “Aura” koja se doista može iznimno ponositi priznanjima osvojenima na domaćim i svjetskim natjecanjima

Destilerija “Aura” iz Istre niže uspjehe i osvaja zlatne medalje za svoje proizvode na svjetskoj razini. Posljednju su godinu za svoj liker od crnog vina terana – Teranino – osvojili čak dvije zlatne medalje (London Spirits Competition i Frankfurt International Trophy) te jednu Master medalju na natjecanju The Business Masters. Master medalja je iznad zlata i može se osvojiti jedino u slučaju ako je neki proizvod od svih sudaca na natjecanju ocijenjen bodovima za zlato.

Iz destilerije “Aura” poručuju da ih sva ta priznanja čine iznimno zadovoljnima jer su ona najbolja potvrda njihovog dugogodišnjeg truda i rada. Teranino, aromatičan liker od crnog vina terana i deset začina, zasluženo je zasjao na zlatnom tronu, a osim što osvaja srca svih koji ga kušaju, potvrdu kvalitete i izvrsnosti dobiva, eto, i od struke. Osim Teranina, i Gin Karbun niže velike uspjehe na lokalnoj i svjetskoj razini. Ove je godine na svjetskom natjecanju World Spirits Award 2021 osvojio zlatnu medalju, a zlatom je okićen i na našoj Vinistri.

Vlasnik i direktor Mišel Sirotić kaže da je to logična posljedica upornog i predanog rada te kontinuiranog usavršavanja. “Dugo sam radio na našem džinu, učio, isprobavao razne varijante proizvodnje i kombinacije začina, sve dok nisam bio potpuno zadovoljan rezultatima. Ove zlatne medalje samo su potvrda toga da sam ga izveo na pravi put.’’

Gin Karbun specifičan je po tome što prolazi proces filtracije kroz aktivni ugljen čime se dodatno čisti destilat. Otud i naziv Karbun, a zanimljivo je da se poslužuje s komadićem aktivnog ugljena kojeg se dobije uz bocu. Glavni sastojak – borovica – bere se na obližnjoj planini Ćićariji gdje se ubire i ostalo samoniklo bilje i divlje voće za “Aura” rakije i likere kojih proizvode čak 22 vrste!

Vratimo se na kraju nakratko i na džin: osim Karbuna (koji spada u London dry stil proizvodnje i ima 39,2% alkohola), iz “Aurine” je destilerije nedavno izašao i prvi hrvatski navy strength džin, istoimenog naziva Karbun, s 58,5 % alkohola, ali se i razlikuje u načinu proizvodnje. U “Auri” su uvjereni da i njega očekuju zlatna odličja na budućim svjetskim natjecanjima.

Ostavi komentar