Aston Martin: Victor

Aston Martin nedavno je otkrio svoju novu unikatnu narudžbu koju je izradio njegov poznati odjel Q. Radi se o prekrasnom moćnom naklonu originalnom modelu Vantage iz sedamdesetih, tu s tijelom obogaćenim ugljičnim vlaknima.

Taj ljepotan, nazvan Victor, temelji se na Aston Marinovu superautomobilu One-77 iz 2011., s prerađenom verzijom V-12 motora tog automobila, sada s 848 konjskih snaga, koji svu tu moć šalje u stražnje kotače putem ručnog mjenjača sa šest brzina. Motor od 7,3 litre, koji je izvorno proizvodio „samo“ 760 KS, poslan je natrag originalnim dizajnerima u Cosworth, koji su iz njega istisnuli još dodatnih 88 „konja“.

Što se imena tiče, riječ je o posveti Victoru Gauntlettu, bivšem šefu Aston Martina koji je „stolovao“ u doba pojave originalnog Vantagea. Aston nije objavio cijenu unikatnog Victora, niti je tvrtka otkrila ime sretnog vlasnika. No, uzimajući u obzir ultrarijetko podrijetlo automobila i sav obavljeni prilagođeni posao, ne bismo bili iznenađeni kad bismo saznali da mu se cijena dobro povukla u sedmocifrenu sferu. Naravno, baš nimalo ne sumnjamo da će vlasnik maksimalno iskoristiti svoj novac i dobro provozati Victora.

Ostavi komentar