Umjetnost gastronomije u Zagrebu

 

U subotu 10. ožujka po treći će put chefovi, njih 14, udruge Jeunes Restaurateurs Hrvatska, www.jre.hr  kuhati zajedno, i iznova sa humanitarnim ciljem, te tako na svom najekskluzivnijem događaju u godini slaviti umjetnost gastronomije koja ljudi spaja i raduje.

Chefovi restorana Monte (Rovinj), Pergola (Savudrija), Badi (Umag), Marina (Novigrad), San Rocco  (Brtonigla), Zigante (Livade), Draga di Lovrana (Lovran), Plavi podrum (Opatija), Ariston (Opatija), Boškinac (Pag), Foša (Zadar), Pelegrini (Šibenik), Dubravkin put (Zagreb) i  360 (Dubrovnik), pripremili su za ovu godinu event na novoj adresi i s novim formatom. Nakon Muzeja prekinutih veza 2016., te baroknog dvorca Miljana 2017., ove su godine partnera našli u bivšoj tvornici perja (La Grma) u  čijem će industrijski dizajniranom prostoru kuhati za svoje goste.

Svega 60 mjesta, kao i prijašnjih godina, predviđeno je za uzvanike, a koncept ovogodišnjeg događanja je trodijelan – u welcome zoni predstavlja se šest restorana, a temu cucine povere na hrvatski način predstavit će pet chefova koji će u formi pop-up restorana izravno pred gostima koji sjede za velikim stolom kuhati i sa svojim timovima servirati slijed koji su odabrali prezentirati.

 Na ovaj način svaki gost će tijekom večere kroz rotaciju od jednog do drugoj pop-up restorana proći cijeli jelovnik, pri čemu će uvijek biti na poziciji chefs tablea budući da se kreacija i rad događaju izravno pred njegovim očima.

Na kraju, Eat the sweet – slastice iz ruku triju pastry chefova udruge JRE-a…

Partneri dgađanja su HTZ, TZ Zagreba, TZ Istarske županije, Miele, Miva galerija vina, Kozlović, Chiavalon, Franck, Bibich, Galić, Stina, San Pellegrino Hrvatska i Nonino.

Ostavi komentar