Živjeti kao… Hellen Mirren

 

Kada slavni prodaju svoje kuće, prilika je da zavirimo u njih i pogledamo kako žive oni privilegirani popularnošću. To je sada slučaj i s čuvenom britanskom glumicom Helen Mirren. Još davnih 80-ih, Helen Mirren i njezin suprug, redatelj Taylor Hackford, kupili su svoj prvi zajednički dom – 100 godina staru vilu u španjolskom kolonijalnom stilu u Los Angelesu. Sada, nakon kakva četiri desetljeća vlasništva, par je spreman rastati se od te vile.

Izvorno izgrađen početkom 20. stoljeća, posjed na kojem su donedavna živjeli Mirren i Hackford proteže se na više od 2,6 hektara u blizini parka Runyon Canyon. Uporabni prostor ima 1022 četvorna metra i sastoji se od glavne kuće s pet spavaćih soba i zasebne kuće za goste s tri spavaće sobe. Okućnica također uključuje prostrane vrtove, veliki bazen i garažu za pet automobila. Od svog osnutka 1911., kuća je vidjela samo četiri vlasnika, od kojih su svi imali veze s kinematografijom.

„Uvijek smo bili ponosni na pedigre ove kuće i činjenice da su svi ljudi koji su tu živjeli bili umjetnici koji rade u Hollywoodu“, rekao je Hackford za Wall Street Journal u srpnju 2021. Među njezinim bivšim stanovnicima je i Dustin Farnum, zvijezda vestern filma tijekom nijeme ere, za kojeg se zna da je bio izvorni vlasnik prebivališta. Zatim je posjed prodan piscu i producentu Marku Hellingeru, a poslije je pripao glumici i prvoj ženi izvršnoj producentici, Gail Patrick. Sama vila je maksimalno privatna, smještena iza dvojih vrata i na kraju dugog, vijugavog prilaza, što je sjajno ako je naredni vlasnik slučajno neka slavna osoba. A ako je netko zabrinut zbog praznog parka iza posjeda, može biti uvjeren da neće postati gradilište, jer to brani više dugotrajnih ugovora.

U unutrašnjosti, neke od značajki koje se ističu uključuju veliku knjižnicu i bar obloženi drvom te blagovaonicu za do deset gostiju. Na drugom mjestu, dnevni boravak je ukrašen kaminom i otvara se na raskošnu terasu. „Ta nekretnina odiše šarmom starog Hollywooda, a činjenica da je imala samo četiri vlasnika otkako je izgrađena i da su svi bili i jesu utjecajne holivudske ličnosti, to najbolje potvrđuje“, kaže agent za nekretnine Stephen Apelian iz Coldwell Banker Realtyja.

Cijena? Budući vlasnik morat će izdvojiti 16,9 milijuna dolara.

Ostavi komentar