Zenith u borbi s Rolexom & Patek Philippeom

 

Strpljenje je vrlina, kažu, ali pokušajte to reći kolekcionarima satova! Kako potražnja za vrhunskim satovima odavna premašuje ponudu, kupci su prisiljeni pridružiti se dugim listama čekanja. Uz horološke teškaše kao što su Rolex, Audemars Piguet ili Patek Philippe, sada je i Zenith uveo liste čekanja za neke od svojih cijenjenih modela.

„Pojavila se nestašica i vrlo je mala šansa da se do tih modela dođe bez dugog čekanja“, rekao je tom prigodom izvršni direktor Zenitha Julien Tornare. Čuveni švicarski proizvođač satova dugo je bio „najtiši“ brend u LVMH-ovom portfelju satova, ali čini se da je baš Tornare, svojom poslovnom politikom, to izmijenio – Zenithova prodaja tako je u prvih sedam mjeseci ove godine porasla za 45% u usporedbi s prošlogodišnjim rekordnim rezultatima.

Rastuća popularnost Zenitha može se u velikoj mjeri pripisati novim izdanjima kao što je Chronomaster Sport. S cijenom nešto većom od 11 000 dolara/eura ultrabrzi kronograf trenutačno je Zenithov najprodavaniji model. Stoljetni proizvođač satova također je ponovno osmislio niz vintage modela koji su osvojili srca dugogodišnjih kolekcionara. Chronomaster Original, na primjer, elegantna je čelična verzija omiljenog sata Chronomaster A386 iz 1960-ih.

Ostavi komentar