Trendovi u nakitu

Nedavno održane izložbe najnovijeg nakita pokazale su da dizajneri nemaju problema s idejama – od najfinijih decentnih varijacija do vrlo smjelih izvedbi, sav vrhunski trendovski nakit krasi izvanredan dizajn, savršena izrada i široka uporaba materijala. Iz tog obilja izdvojili smo nekoliko upečatljivih primjera. Jedno od najviđenijih imena na spomenutim izložbama bio je Fabergé, ne samo zbog „Pearl Egga“ i kolekcija na temelju legendarnog nakita te tvrtke, već i zbog vrlo maštovite, šarene dijamantne kolekcije „Secret Garden“ koja je istovremeno bogata i rafinirana (dizajnerica Natalia Shugaeva).

006-1_Image_29  006-1_Image_56

Radove Fawaza Gruosija i njegovu luksuznu robnu marku nakita „De Grisogno“, često opisuju kao „lude“, i to u najboljem mogućem smislu. Njegove jedinstvene kreacije donijele su mu slavu širom svijeta, pa se na izložbama uvijek dočekuju s mnogo znatiželje. Njegov najnoviji rad, sat „Luda lubanja“, možda nije za svakoga, ali jasno pokazuje zašto njegov nakit zovu ultra-maštovitim (uvijek očekujte neočekivano, kažu njegovi poklonici). Kompanija Chopard nedavno je predstavila svoju High-Jewellery kolekciju, u kojoj se posebno ističe morsko plavi prsten s 41,57-karatnim turmalinom iz Mozambika, 8,8-karatnim setom dijamanata i čipkom od 18-karatnog bijelog zlata.

006-1_Image_30 006-1

Tvrtka Georg Jansen i njezina izvršna direktorica za nakit, Meeling Wong, predstavili su nekoliko kolekcija rafiniranog nakita koji reinterpretira tradicionalne modele te slavne marke specijalizirane za srebro. Među njima, posebno se istiće kolekcija ostvarena u suradnji s kompanijom koja u vlasništvu ima nekoliko rudnika dijamanata, iz kojih stižu neki od najljepših obojenih primjeraka tog dragog kamenja. Boje u skupom nakitu očito su trend.

006-1_Image_28

Ostavi komentar