Top lista zabavnih parkova svijeta

Kad su zabavni parkovi u pitanju, u prijestolnicu se nedavno prometnuo američki Orlando, u saveznoj državi Florida, barem ako se pita same posjetitelje tih zabavišta. Naime, Trip Advisor je sastavio listu najboljih, odnosno najpopularnijih zabavnih parkova u čitavu svijetu prema ocjenama svojih korisnika i pokazalo se da čak polovicu top-10 mjesta zauzimaju zabavni parkovi s adresom u Orlandu. Parkovi iz Orlanda drže sva tri prva mjesta, a svih pet uguralo se i među prvih sedam.

Nakon pomnog proučavanja broja i kvalitete recenzija i ocjena tijekom 12 mjeseci, Trip Advisor je objavio listu koju predvodi Universal’s Islands of Adventure u Orlandu, čije najveće atrakcije uključuju The Wizzarding World of Harry Potter, Marvel Super Hero Island, Jurassic Park, Seuss Landing, Toon Lagoon i Lost Continent. Od ovoga ljeta, posjetitelji mogu uživati i u najnovijem favoritu tog zabavnog parka – Skull Island – Reign of Kong. Drugo mjesto pripalo je zabavnome parku Discovery Cove, a treće onom pod imenom Magic Kingdom (oba u Orlandu). S obzirom na brojnost i ambicioznost zabavnih parkova u Sjedinjenim Državama, ne čudi da su se u top-10 uspjela ugurati samo dva parka izvan te zemlje – njemački Europa-Park u Rustu i brazilski Beto Carrero u Penhi. Svi ostali smješteni su u Orlandu i Kaliforniji.

Usput, zanimljivo je spomenuti da je Trip Advisor objavio i top-listu najbolje ocijenjenih vodenih parkova u svijetu. U toj konkurenciji prvo mjesto već tri godine zaredom drži španjolski Siam Park u Adejeu na otoku Tenerife. Radi se o vodenom parku na temu Tajlanda, koji na više od 6000 četvornih metara uključuje čitav niz uzbudljivih tobogana i riječnih vožnji. Jedna od najuzbudljivijih je Tower of Power koja posjetitelja brzinom od 80 km/h strmoglavljuje s visine od 28 metara.

Evo i potpune top-10 liste zabavnih parkova u svijetu:
1. Universal’s Islands of Adventure – Orlando, Florida
2. Discovery Cove – Orlando, Florida
3. Magic Kingdom – Orlando, Florida
4. Europa-Park – Rust, Njemačka
5 Universal Studios Florida – Orlando, Florida
6. Universal Studios Hollywood – Los Angeles, Kalifornija
7. Disney’s Hollywood Studios – Orlando, Florida
8. Disneyland Park – Anaheim, Kalifornija
9. Disney California Adventure Park – Anaheim, Kalifornija
10. Beto Carrero World – Penha, Brazil

Ostavi komentar