Tiffany & Co Masterpieces

Najnovija kolekcija nakita Tiffany & Co Masterpieces, koju potpisuje Francesca Amfitheatrof, direktorica dizajna te slavne njujorške kuće nakita, kaže popratni press materijal, „nastoji uhvatiti trenutak kada se zvijezde pojavljuju na nebu, a silueta New Yorka izdiže se da bi ih dočekala“. Taj trenutak prepun uzbudljivoga glamura, dizajnerica slavi najljepšim dijamantima svijeta i kaže: „Dijamante sam stavila u središte svega, da bih osmislila izrazito modernu kolekciju vrlo čistih linija i skulpturalne kvalitete“.

tiffany1Ogrlica i narukvica s 18-karatnim zlatnim lančićima i dijamantima rezanim u oblik ruže ukrašeni su resicama inspiriranim luksuznom modom razdoblja između 40-ih i 60-ih te dekorativnim stilom „Hollywood Regency“. Podsjetimo da je oblik ruže jedan od najranijih načina rezanja dijamanata i podrazumijeva trokutasto pozicioniranje ploha, što pruža pogled duboko u središte dragog kamena. Tiffanyjevi stručnjaci položili su dijamante u heksagonalnom uzorku, stvarajući tako slojeve tekstura koje se preklapaju s iznimnim skladom.

Za potrebe ove kolekcije, Amfitheatrof je dugo istraživala arhiv Tiffanyjevog dijamantskog i platinastog nakita, inače simbola 178-godišnje povijesti prestižne draguljarnice. U tom procesu, ogrlica iz 1930-ih pretvorena je u suvremeno remek-djelo, koje krase jake, geometrijske, ali ujedno i elegantne linije te drago kamenje u neprekinutom nizu. Dizajnerica istu nenametljivu ljepotu postiže i u naušnicama, privjescima te u skulpturalnom prstenju, koji su ukrašeni različito rezanim dijamantima (princess, square, baguette, round) položenim u platinu.

Crno-bijeli komadi kolekcije podignuti su na novu razinu sofisticiranosti. Primjerice, privjesak apstraktnog dizajna s crnim kvadratima oniksa i okruglo rezanim dijamanatima isijava nestvarnom snagom, dok jedan dio kolekcije okuplja nakit s kalibrirano rezanim oniksom koji se izmjenjuje s dijamantima.

Ostavi komentar